Mini letnja scena ispred DOB-a

Zidić na platou Milana Mladenovića tokom leta će svakog petka od 20 do 21 časova biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava u Srbiji, najvaljeno je iz Doma omladine Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2013.

21:49

Default images

"Tokom leta će nastupiti mladi, novi, brzi, spori, čudni, bučni, tihi, otkačeni i pre svega neočekivani izvođači. Ugostićemo i neke od bivših omladinaca, koji su i dalje mladi duhom i imaju sveže ideje.Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada", piše u saopštenju iz Doma omladine.

Muzičari svih žanrova imacće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

"Publika će, takođe, imati priliku da se zabavi, družeći se u sveže letnje predvečerje u samom centru grada. Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje", poručuju iz Doma omladine Beograda.

U subotu, 22. juna od 20 do 21 ispred Doma omladine na platou MIlana Mladenovića nastuiće bend "Radioaktiv".

Naziv ove grupe i organizacije je nastao iz prvobitnog imena "radioaktiv Break Zone" (Rbz), koji je bio skup B-boieva, uglavnom sačinjen od nekoliko osnovaca koji su se bavili isključivo brejk densom i crtanjem grafita .... Kako je vreme odmicalo, njihovo znanje se proširilo i na druge grane hip-hop kulture, tako da je element MC-inga prevagnuo i postao najučestalija aktivnost članova ove ekipe.

Danas je to osnovna ali ne i jedina aktivnost kojom se bave - pored snimanja pesama, performansa freestyle veština, ova skupina se takođe bavi organizacijom raznih vrsta događaja, manifestacija, takmičenja, sve u cilju promocije, afirmacije i podrške razvoja hip hop kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: