UDS: Oštro protiv muzičkih pirata

Predstavnici Unije diskografa Srbije (UDS) dogovorili su se s nadležnima iz Ministarstva unutaršnjih poslova da se policija uključi u akciju iskorenjivanja piraterije, saopšteno je danas iz te unije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.06.2013.

16:30

Default images

Na sastanku je dogovoreno da domaći i strani sajtovi, internet portali i ostala glasila koja povredjuju prava izdavača, autora i interpretatora ubuduće budu prijavljeni tužilaštvu i policiji.

Prekršioci će biti sudski gonjeni i sankcionisani i to po hitnom postupku, dogovoreno je na sastanku predstavnika UDS i Odeljenja MUP-a za visoko-tehnološki kriminal.

"Shodno zakonima države Srbije, ali i evropskim normativima, izvršitelji ovih krivičnih dela će morati da plaćaju velike odštete i u krajnjoj instanci i da odu u zatvor, ukoliko ne budu počeli da rade legalno i uz dozvole vlasnika muzičkih prava", navodi UDS.

U saopštenju se navodi da će UDS "pratiti sve i svakog ko neovlašćeno objavi materijal, odmah će to prijavljivati tužiocu za visoko-tehnolški kriminal, koji će istog trenutka prijavu prosledjivati MUP-u".

"Na ovaj način, uz pomoć države, rešiće se veliki problem piraterije, koja ne samo da preti da uništi muzičku industriju, već i oštećuje budžet Srbije", navodi se u saopštenju.

UND ističe da će narednih dana tužiocu za visoko terhnološki kriminal Branku Stamenkoviću proslediti listing sa svim domaćim i stranim sajtovima koji bez dozvole objavljuju muzičke sadržaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: