“Riffs & Beats” – gitarska bina na Exitu

Ovogodišnji Exit festival, koji se od 10. do 14. jula održava u Novom Sadu, dobiće značajno gitarsko pojačanje na novoj bini nazvanoj “Riffs & Beats”.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2013.

09:12

Default images

Nova bina nudi program u kojem mogu da se pronađu svi oni koji vole rifove i bitove sa stavom. Žanrovi vezani za gitarski zvuk od panka, preko žestokog roka, elektro bitova, pa sve do teškog metala, naći će se u bogatom spektru nove bine.

Na bini će se smenjivati: Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha.

Uz njih će nastupati i bendovi koji su odabrani na Egzitovom konkursu “Play @ Exit”: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank, dok će program biti upotpunjen specijalnim mračnim Vilindar Tribal Bellydance performansom.

Moonspell je jedan od vodećih Metal Goth Rock bendova današnjice. U karijeri dužoj od 2 decenije od teškog black metal underground pokreta stvorili su pravu armiju fanova i pronašli svoj put i u komercijalne mainstream krugove. Ovaj bend perfektno kombinuje ekstremni metal zvuk sa starom školom dark i goth rock stilova, te na taj način svakim novim albumom privlači sve više i više publike, dok ih se stari tvrdokorni fanovi nikada nisu odrekli. Cockney Rejects, pioniri oi-punk zvuka, nastali su 1979. godine, u londonskom East Endu. Braća Micky Geggus i Jeff Stinky Turner zajedno sa Vinceom Riordanom i Andyem Scottom činili su prvu postavu koja je snimila EP “The Flares and Slippers” za nezavisnu etiketu “Small Wonder”. Veliki uspeh koji je ta ploča doživela izbacila je bend u prvi plan, a vrlo brzo major kuća EMI ponudila im je ugovor.

Singl “I Am Not A Fool” nakon svega par dana dospeo je do top liste. Za Cockney Rejects se vrlo brzo pročulo u celoj Evropi. Usledili su singlovi “Bad Man”, a za njim i “Greatest Cockney Rip Off”, koji se popeo do visokog 21. mesta što je bendu omogućilo pojavljivanje u čuvenom TV šou Top Of The Pops. Pesma “Oi, Oi, Oi” sa drugog albuma, zaslužna je što je street punk muzika nazvana jednostavno - Oi! Grupa Bjesovi je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića.

Bend je izgradio jak kultni status na sceni i njihovo ime se izgovara sa poštovanjem među fanovima ali i među muzičarima. Koncerti Bjesova posebna su atrakcija za sve ljubitelje tvrdog rok stila i u sebi nose ogromnu dozu neočekivanih lucidnih obrta koji publiku često ostavljaju u šoku. Bjesovi su do danas izdali šest albuma, a najveći uspeh grupe je bio drugi po redu (bezimeni) album.

Grupa Brkovi iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni uštogljenim podelama muzike na urbanu i ne urbanu, petorica mladića pankerski orijentisani odlučuju da sviraju narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja ih pritiska. Trenutna promotivna cena jednodnevnih ulaznica od 2.490 dinara trajaće do 1. jula, do ponoći, a već od 2. jula cena za jedan dan na festivalu iznosiće 2.990 dinara. Tokom trajanja festivala, cene jednodnevnih ulaznica će biti skuplje. Akcija za studente i srednjoškolce koji još uvek mogu da kupe paket ulaznica za 5 dana festivala po ceni od 5.490 dinara, trajaće do 1. jula do ponoći!

Ovog vikenda, 21. i 22. juna najavljene su promotivne žurke u Čačku, Novom Sadu i Kragujevcu. Za Čačak je najavljena Nathan Coles i Burn road to Exit žurka 21. juna, na terenima KK Železnika.

U Novom Sadu, 22. juna žurka pod istim nazivom biće održana na HappyNoviSad stage-u na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde će pored ostalih izvođača nastupiti i poznati DBridge! Isti dan u Kragujevcu očekuje nas Serbia Dance tuning žurka na Kneževom arsenalu, gde ćete imati priliku da čujete Lissat & Voltax.

Ulaznice za žurke pod nazivom Burn road to EXIT biće bilo koji čep od Burn ambalaže, dok će za Serbia Dance tuning žurke biti potrebno da potražite promotorke Tuborga u Kragujevcu koje će deliti ulaznice.

Sve informacije o ovogodišnjem Exit festivalu možete pronaći OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: