Humanitarni koncert za "Materinski dom"

Letnji humanitarni koncert horske muzike “Muzika doseljenika: putovanje tradicionalne muzike u Novi Svet” hora “The International Belgrade Singers” održaće se 5. juna u 19h u Dečijem Kulturnom centru u Takovskoj 8.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 28.05.2013.

11:15

Default images

Severna Amerika je kontinet koji su osnovali doseljenici. Oni su sa sobom doneli muziku iz svog zavičaja, i ova ista etno-narodna muzika se i dan danas može čuti sa obe strane Atlanskog okeana.

Tradicionalna muzika je izvršila veliki uticaj na modernu muziku kao što je džez i bluz. Hor “The International Belgrade Singers” vas poziva na ovo muzičko putovanje u kojem ćete čuti pesme iz Francuske, Engleske, Nemačke, Škotske, Irske i Ukrajine.

Prihod od koncerta namenjen je Materinskom Domu, organizaciji socijalne zaštite majki sa decom. Ova služba pruža smeštaj mladim majkama koje nemaju gde da odu, kao i zdravstvenu negu za majke i decu. Cena karata za odrasle je 700, dok je za decu 400 dinara.

Hor “International Belgrade Singers” je neprofitna organizacija koja prikuplja sredstva za lokalne socijalne ustanove održavanjem koncerata. Članovi hora dolaze iz 16 različitih zemalja i pevaju na nekoliko jezika. Pozivamo vas da nam se pridružite u Dečijem kulturnom centru povodom ovog jedinstvenog događaja kao i da o koncertu obavestite javnost.

Hor “The International Belgrade Singers” i Ambasada Kanade u Beogradusa zadovoljstvom vam predstavljaju: Muzika doseljenika putovanje tradicionalne muzike u Novi Svet. Dirigent: Betty Ann German, muzička pratnja: Milica Sekulić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: