Praznik gitara i "garaže" 24. maja u Ganu

U petak 24. maja u beogradskom Gun Clubu održaće se prava surf-garage rock svetkovina. Nastupiće kultni italijanski duo Wildmen, kao i beogradske atrkacije Threesome i Bag Of Dicks.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 10.05.2013.

09:45

Default images

Garage punk duo Wildmen, po tvrdnji samih članova, nastao je u jednom rimskom baru kada su se u toku tuče sa lokalnom ekipom upoznali gitarista Giacomo Mancini i bubnjar Matteo Vallicelli. Sa zgarišta ove bitke, izdigao se jedan od najzanimljivijih bendova vitalne italijanske garage/60′s revival scene koji u rodnom gradu puni klubove i eksplodira u energičnim nastupima.

Posle tri singla i nekoliko kompilacija na kojima su se pojavili, Wildmen potpisuju ugovor za svoj prvi dugosvirajući album i od sredine marta ove godine u ponudi su kataloga kultne italijansko-portugalske etikete SHIT MUSIC FOR SHIT PEOPLE.

Jesen 2012. bend je proveo na 22 dana dugoj evropskoj turneji, svirajući svake večeri i obišavši 10 zemalja, prešavši preko 9000 kilometara, a kuriozitet je da su još uvek bili bez albuma! Očigledno da su ova dva momka uspela da dopru do dovoljnog broja zainteresovanih ljubitelja garažnog rokenrola sa tek nekoliko pesama i demo snimkom za prvi LP. Svakako u ovom trenutku najzanimljiviji novi garažni bend iz Evrope, apsolutno svestan novog razvoja žanra koji danas predvode imena poput Ty Segall, Thee Oh Sees i Black Lips, Wildmen su se svojim prvim albumom i beskompromisnim koncertnim nastupima izdvojili iz mora debitanata širom planete, a to miriše samo na veliku šansu da u narednih par godina eksplodiraju i globalno.

Wildmen tokom maja meseca idu na još jednu evropsku turneju u okviru koje će svirati i pred beogradskom publikom u petak, 24. maja @ Gun Club. Kao gosti pojaviće se lokalna atrakcija Bag Of Dicks – bubanj/bas duo koji je za kratko vreme (manje od godinu dana) skrenuo pažnju većem broju ovdašnjih garage punk poklonika i Threesome, surf-rock šampioni i verovatno najpoznatiji beogradski bend u inostranstvu koje nije Zagreb, Sarajevo ili Ljubljana. Između nastupa bendova muziku će da pušta DJ duo Shit Music For Shit People i Bad Music For Bad People.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: