Bijonse u BG: Dva sata spektakla

Jedna od najvećih muzičkih zvezda današnjice, pevačica Bijonse održala je 15. aprila dvočasovni koncert u Beogradu, čime je otpočela svoju novu svetsku turneju “Šou gospođe Karter”, najambiciozniju do sada.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.04.2013.

19:46

Default images

Nezapamćeno dugi redovi ispred Kombank arene, sačinjeni od fanova iz celog regiona, formirali su se već oko osamnaest časova kada su kapije arene otvorene. Međutim, do početka koncerta proteklo je oko tri sata, jer je umesto u zakazanih 20h Bijonse svoju turneju počela par minuta iza 21 sat.

Turneja “The Mrs. Carter Show World Tour”, kojom Bijonse promoviše najavljeni album, peti po redu, otpočela je taktovima pesme “Run The World (Girls)”, gde je slavna pevačica jasno stavila do znanja publici da žene vode svet. Da to nije nikakav problem, pokazivala je tokom celog koncerta, dokazujući da ima energije mnogo više nego što je to potrebno za celovečernji šou.

Menjajući kostime od pesme do pesme, plešući sve vreme na vrtoglavo visokim potpeticama, i nažalost, pevajući deo repertoara na plejbek, Bijonse je prošetala kroz svoju solo karijeru koju uspešno gradi već godinama.

“Ne bih bila ovde da nisam otpevala ovu pesmu u pravom trenutku. Hvala mnogo! Volim vas. Sledeću pesmu posvećujem vama, jer bez obzira na to koliko grešim, vi me bezuslovno volite”, kazala je tridesetogodišnja zvezda najavljujći pesmu “Flaws and All”.

Ređali su se hitovi “If I Were a Boy”, “Get Me Bodied”, “Baby Boy”, “Diva”, “Freakum Dress”, “I care”… Publika, sve vreme na nogama, đuskala je i uz pesmu “Why Don’t You Love Me” začinjenu džezom, ali i pevala uz baladu “1+1” koju je Bijonse izvela sedeći na klaviru. Ovo je inače prvi put da su za koncert u Kombank areni postavljene dve bine, pa je Bijonse na sredini nastupa “preletela” kranom do manje scene na zapadnoj strani. Pozdravljajući publiku u svim krajevima arene, ispijajući napitke svojih fanova i slikajući se sa njima, izvela je pesme među kojima su bili i hitovi “Love on Top” i “Irreplaceable”. Publika je tada mogla da čuje i pesmu “Survivor”, hit koji je snimila s grupom “Destiny’s Child”, svojom odskočnom daskom u svet šoubiznisa.

Potom su usledili njeni najveći hitovi “Crazy in Love” i “Single Ladies” uz koje je igrala cela arena, a devojke u publici izvodile su unapred pripremljenu, poznatu koreografiju iz spota za pesmu “Single Ladies”, mašući rukama poput svoje omiljene zvezde.

Raspoređene u nekoliko celina, pesme koje je izvodila Bijonse nizale su se sa pauzama u kojima je publika gledala video zapise snimljene u produkciji dostojnoj holivudskim filmovima, u kojima “Kraljica B.” otkriva kako izgleda biti na tronu, kako treba koristiti moć, ali i recituje stihove svojih pesama kao što je “I Was Here”.

Poslednji deo koncerta započeo je pesmom “I Will Always Love You” Vitni Hjuston, kojom je Bijonse odala počast svojoj preminuloj koleginici i jednom od svojih uzora.

U završnici koncerta oko 23 sata, američka zvezda izvela je hit "Halo" i zahvalila publici, mašući srpskom zastavom koju je dobila od fanova iz prvog reda.
Foto: Frank Micelotta/Invision for Parkwood Entertainment/AP Images
"Hvala vam! Nikada neću zaboraviti svoj prvi šou na turneji i vaša prelepa lica!” Bis je, uprkos skandiranju i očekivanju publike, izostao.

Odlično uvežbani bend i neverovatne “mamasite”, kako sebe nazivaju njene prateće pevačice, uz plesačice i plesače zaista su priredili šou dostojan zvezde svetskog glasa.

Iako su sve ulaznice za prvi koncert u turneji “Šou gospođe Karter” rasprodate za samo četiri dana, deo partera nije uspeo da se napuni ni do kraja koncerta. Sve one koji su bili u areni, a prema procenama organizatora bilo je oko osamnaest hiljada ljudi, obradovaće vest da je ceo koncert sniman od strane pevačicinog tima. Tako će se snimci iz Beograda naći u spotu za novi singl kojim će Bijonse najaviti novi album.

Osvrt našeg novinara na “Šou gospođe Karter” pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: