Depeche Mode izložba u Noći muzeja

Jubilarna 10. Noć muzeja neće biti samo mesto okupljanja ljubitelja izložbi i zabave već i fanova benda Depeche mode. Dan pred beogradski koncert, u okviru Noći muzeja 18. maja, biće organizovana izložba u UK Parobrod, posvećena ovom bendu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 07.04.2013.

22:03

Default images

Izložba pod nazivom "World in My Eyes” zamišljena je kao zajednički poduhvat Noći muzeja i obožavalaca benda Depeche Mode. Organizatori pozivaju sve fanove benda da podele svoje materijale koji imaju o bendu i tako učestvuju u izložbi.

“Ova jedinstvena postavka ima za cilj da vam približi bend na autentičan način, onako kako ga vide fanovi. Posvećenost fanova do danas je ostala glavna pokretačka snaga benda pa i ove izložbe koja ne odaje počast samo bendu već i ljudima koji su godinama strpljivo čekali susret sa svojim muzičkim herojima” kaže autor izložbe Nikola Jovanović.
U obzir dolazi sve - od zastava, majica, nalepnica, bedževa, kapa, plakata, bilo da su kupljeni na nekom koncertu ili ručno pravljeni. Mogu se priložiti i radovi koji su u vezi sa Depeche Mode, novinski članci objavljeni u domaćoj ili stranoj štampi, posteri benda, fotografije u kojima su fanovi sa Depeche Mode materijalima – u majici, ispred plakata, sa omotom diska…

Prihvatljive su i fotografije sa turneja i koncerata, ulaznice sa prethodnih turneja, autogrami, fotografije sa članovima benda, ploče i kasete, naročito ako je reč o licencnim izdanjima objavljenim u bivšoj Jugoslaviji, ali i predmeti inspirisani bendom kao što su slike i likovni radovi.
Foto: Aleksandar Zec
Noć muzeja će, zajedno sa svojim partnerima, nagraditi vlasnike najboljih eksponata kartama za koncert Depeche mode, novi albumom, biografijom benda i još po nekim iznenađenjem. Pored izložbe svi posetioci imaće priliku da napišu svoju poruku bendu pred koncert u Beogradu.

Takođe, 12. maja u UK Parobrod, u Kapetan Mišinoj 6a, biće organizovan matine, gde bi fanovi Depeche Mode mogli da donesu svoje memorabilije a buduće eksponate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: