Za Stonse je potrebno 5 miliona

Legendarni sastav „Rolling Stones” krenuće ove godine na novu turneju, prvu od 2007. godine. Za svaki od nastupa zaradiće od četiri do pet miliona dolara, što i ne čudi, s obzirom na najavljene cene karata.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.03.2013.

16:46

Default images

Bend je potpisao ugovor sa agencijom „AEG Live“ za severnoamerički deo turneje, a ponuda koju su dobili u medijima se opisuje kao „ponuda koja se zaista ne odbija“.

Kako piše magazin „Rolling Stone“, čuveni rokeri od svakog koncerta zarađivaće četiri do pet miliona dolara, a najskuplje karate koštaće petsto i šesto dolara. Američki deo turneje, čiji su detalji do sada jedino poznati, činiće osamnaest koncerata od kojih će prvi biti održan 2. maja.

Osim tih nastupa za sada je izvestan još samo nastup u londonskom Hajd parku u julu, mada je bend najavio da postoji mogućnost da se pridruže i nekim letnjim evropskim festivalima. Pojavile su se informacija i o jesenjem delu turneje, ali ništa još uvek zvanično nije potvrđeno.

Stonsi su prošle godine obeležili pola veka postojanja koncertima u Londonu i SAD, koji su zaradili kritike na račun velike cene ulaznica. Na američkim koncertima publiku su obradovali nastupom sa Lejdi Gagom i sastavom „Black Keys“.

„To nije bilo dovoljno“, kazao je Kit Ričards tom prilikom. „Bilo bi bezveze kada bismo doveli stvari do ovog stadijuma i rekli – Pa, to je to, pedeset godina, pozdrav!“

Iako su manju turneju planirali sa drugim promoterima, među kojima je pominjan i „Dainty Group“, Stonsi su u poslednji trenutak dobili neverovatnu ponudu „AEG Live-a“ i odlučili da je prihvate.

Kako je izgledao nastup Stonsa u Beogradu, leta 2007. u okviru turneje „A bigger bang“, pročitajte u recenziji Momčila Rajina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: