„Koncert u podne“ u nedelju u DOB-u

„Koncert u podne“ , jedinstvena kombinacija dečje pozorišne predstave i koncerta klasične muzike, održaće se u nedelju 24. marta u Domu omladine u Beogradu u 12 časova.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2013.

09:20

Default images

Događaj predstavlja pokušaj da se klasična muzika približi publici starosti „od 0 do nekoliko stotina meseci“. Nastupi mladih muzičara sastavni su deo predstave za decu. Ovoga puta, naši junaci imaju zadatak da pomognu Duhu Proleća da ga Upravni i nadzorni odbor godišnjih doba ne bi vratili u zimu.

U predstavi igraju polaznici dramskog studija „Creative Potential-Talenat“, dok će kompozicije Ravina, Fon Vebera i Huka izvoditi učenici Muzičke škole „Mokranjac“. U realizaciji predstave učestvovaće i najmlađi članovi plesne grupe „Erin's Fiddle“, trupe irskog plesa koja nekoliko godina unazad osvaja prestižne nagrade na međunarodnim takmičenjima.

Prateći program prolećnog koncerta je dečija arhitektonska radionica “Kolažiranje grada; kanapi i karton”, jedan u nizu projekata Kompozicija – mala škola arhitekture. Sat vremena pre početka koncerta, u holu ispred Velike sale, naša najmlađa publika biće u prilici da na kreativan način, uz pomoć kanapa i kartona, napravi svoje prve korake u svet arhitekture. Autori radionica Kompozicija – mala škola arhitekture su Milica Apostolović i Marija Brđović, masteri arhitekture.

Ulaznica za koncert je donacija ‘’Bici za porodilišta’’, humanitarnoj akciji Fonda B92 čiji je cilj snabdevanje porodilišta i zdravstvenih ustanova u Srbiji medicinskom opremom od ogromnog značaja za život i zdravlje novorođenih beba. Ovom prilikom prikupljaju se sredstva za kupovinu CTG aparata za porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu.

U akciji možete učestvovati na nekoliko načina: donacijom na promotivnom pultu u Domu omladine od 21. do 23. marta, od 18 do 20 časova, donacijom ili kupovinom suvenira “Bitke za porodilišta” neposredno pred koncert ili uplatom na račun 340-36233-65, sa pozivom na broj 24-03-2013.

Događaj organizuje „Motiv Art“ u saradnji sa MŠ „Mokranjac“ i Domom omladine Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: