Srpski akademski hor osvaja SAD

Akademski hor „Collegium musicum“ Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu održaće krajem marta i početkom aprila niz koncerata u SAD, uključujući i nastup u čuvenoj dvorani Karnegi hol.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2013.

16:58

Default images

Profesionalna saradnja i svojevrsna umetnička razmena ostvarena sa „The Radcliffe Choral Society“ Univerziteta Harvard iz Bostona, obezbedila je horu „Collegium musicum“ nastup u koncertnoj sezoni ovog prestižnog američkog univerziteta.

Zahvaljujući njihovom, kao i gostoprimstvu i logističkoj pomoći srpske zajednice u Bostonu, biće održani koncerti 28. i 29. marta u Svečanoj sali Harvard Univerziteta i Crkvi Sv. Save u Bostonu.

U saradnji sa Konzulatom Republike Srbije hor je pozvan da održi koncert u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Njujorku. Ansambl je dobio poziv od organizatora Internacionalnog horskog festivala u Njujorku da održi još dva koncerta i to jedan u lokalnoj crkvi, a drugi, 2. aprila na Velikoj sceni Isak Štern u Karnegi holu, jednoj od najreferentnijih svetskih dvorana.

Na taj način biće predstavljena dostignuća srpske duhovne i svetovne muzike, kao i interpretatacija srpskog horskog stvaralaštva.

Hor „Collegium musicum“ od svog osnivanja 1971. godine do danas, na najvišem umetničkom nivou reprezentovao je srpsku kulturu, osvajajući najviša priznanja i nagrade na takmičenjima i festivalima u svetu.

Ansambl je za 41 godinu postojanja održao više od 3000 koncerata i gostovao u četrdesetak zemalja sveta. Hor do sada nije nastupao u Sjedinjenim Američkim državama, pa je od posebnog značaja poziv da u periodu od 28. marta do 4. aprila održi niz koncerata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: