Belgrade Chopin Fest 28.2. do 3.3.

MŠ "Stanković" će ove godine biti domaćin, i sa umetničkim udruženjem Kreartiva suorganizator prvog internacionalnog kulturno-obrazovnog projekta pod nazivom Belgrade Chopin Fest (BCF), koji će se održati od 28. februara do 3. marta.

Izvor: Beograd

BCF će ponuditi publici raznosvrsne i ozbiljne sadržaje (pijanističko takmičenje, master klas eminentnih profesora, predavanja, radionice za decu, koncerte - među kojima i koncert obrada Šopenove muzike u pop, rok i džez verzijama, mjuzikl za decu na Šopenovu muziku...).

U projektu će učestvovati mladi pijanisti, profesori, predavači i gosti - autoriteti iz Srbije i inostranstva, a kao partneri i veoma značajne kulturne i obrazovne institucije : Jugokoncert, Kolarčeva zadužbina, Narodno pozorište, Kulturni centar Beograda, UK “Parobrod” i “Novobeogradska kulturna mreža”, Muzička omladina Beograda, Dom omladine Beograda i Italijanski institut za kulturu, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, Akademija umetnosti, Akedemija lepih umetnosti, uz podršku ambasade Republike Poljske u Beogradu i Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, g.o.Vračar, Novi Beograd, Stari grad.

Prošle, 2012. godine, u školi je održana regionalna Šopenijada koju je podržalo i Ministarstvo za kulturu. Cilj projekta je pre svega promocija mladih muzičkih talenata, sa akcentom na edukaciji dece i omladine, kao i šire publike.

Projekat takođe prati i kontinuirani, celogodišnji ciklus koncerta "Odjeci Šopenijade" na kojima promovišemo mlade talente širom Srbije i šire, a što je skrenulo pažnju pijanističkih krugova, medija i dela javnosti...

Muzika

Škotski folk Alasdera Robertsa u Beogradu

Kultni škotski muzičar Alasder Roberts kreće početkom oktobra na svoju prvu solo turneju u karijeri, tokom koje će promovisati album "Alasdair Roberts" objavljen za Drag City. Dve destinacije na ovom zanimljivom putu su Zagreb i Beograd, a koncert u prestonici Srbije je 13. oktobra u KC Grad. Specijalni gosti na koncertu biće Wystan Whitman i Ivan Čkonjević.

Muzika ponedeljak 12.10. 15:26 Komentara: 0

Beograd dobija Muzej džeza?

Već nekoliko meseci vode se razgovori sa porodicom poznatog muzičara Miše Blama da se njegova zaostavština nađe objedinjena u Muzeju džeza - Legata Miše Blama, koji bi bio otvoren, rekao je Tanjugu predsednik Upravnog odbora Kuće legata Miroslav Tasić.

Muzika nedelja 11.10. 10:21 Komentara: 11
strana 1 od 1100 idi na stranu