Kolundžija gostuje u Lisabonu

Povodom obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, a na poziv naše ambasade u Portugalu, violinista Jovan Kolundžija će u petak, 15. februara 2013. godine, nastupiti u zdanju Palate Fož u Lisabonu.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2013.

14:23

Default images

Na gospodina Mirka Stefanovića, ambasadora Republike Srbije u Portugalu, svečanim koncertom istaknutog srpskog violiniste, maestra Kolundžije u Palati Fož u Lisabonu, u ovoj zemlji će biti obeležen Dan državnosti Republike Srbije.

Maestro Kolundžija će nastupiti uz saradnju Vere Prokić, pijanistkinje koja već dugi niz godina živi i uspešno stvara u Lisabonu. Na programu koncerta će biti dela Leklera, Baha, Sen-Sansa, Krajslera i Sarasatea.

Ovo gala veče će biti priređeno za predstavnike umetničke elite, kao i za pripadnike diplomatskog kora i ugledne zvanice iz sveta politike i privrede, saopštilisu iz Gvarnerijusa.

Lisabonska Palata Fož jedna je od najlepših baroknih građevina u Portugalu, poznata po raskošnom enterijeru, rađenom po ugledu na pariski Luvr. Do sada je ugostila veliki broj uglednih imena iz različitih sfera umetnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: