Omiljena ljubavna pesma je...

Balada pevačice Vitni Hjuston ''I Will Always Love You'' proglašena je za najpopularniju ljubavnu pesmu u anketi koja je sprovedena u SAD.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 08.02.2013.

15:50

Default images

Pesma po kojoj je ostala prepoznatljiva dobitnica Gremija, koja je prošle godine iznenada preminula, osvojila je 38 procenata glasova među svim učesnicima ankete koju je sprovela firma za istraživanje tržišta ''Harris Interactive'', a takođe se nalazi na prvom mestu kod svih udovaca, razvedenih i razdvojenih Amerikanaca.

Hit Hjustonove iz filma ''Telohranitelj'' (1992) napisala je tekstopisac i pevačica Doli Parton i sa njim se Partonova 1974. prvi put našla na vrhu svetskih top lista.

U top pet ljubavnih numera se nalaze i - ''Unchained Melody'' grupe ''The Righteous Brothers', hit Persija Sledža ''When a Man Loves a Woman'', numera Džoa Kokera ''You Are So Beautiful'', kao i numera grupe The Bee Gees ''How Deep is Your Love", prenosi Rojters.

Kako bi se obeležila godišnjica smrti Hjustonove (11. februar) organizatori Gremija su saopštili da će u čast preminule pevačice pustiti jednočasovni televizijski specijal ''The Grammys Will Go On: A Death in the Family" koji će biti prikazan u subotu dan pre svečane ceremonije dodele Gremi nagrada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: