Najbolji pank bend ikad je..

Čitaoci prestižnog muzičkog magazina "Rolling Stone" odabrali su za najbolji pank-rok bend svih vremena sastav "Green Day", koji će nastupiti 27. maja u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2013.

17:30

Default images

Drugo mesto zauzeli su "The Clash", treće "The Ramones", a na listi su još i "Sex Pistols", "The Dead Kennedys", "Iggy and The Stooges" i drugi.

Grupa "Green Day" održaće koncert 27. maja ispod bedema Beogradske tvrđave, u okviru koncertnog spektakla "Calling", koji organizuje "Avalon".

Biće to njihov jedini i premijerni nastup u ovom delu sveta na aktuelnoj stadionskoj turneji kojom promovišu trostruki album "!Uno!, "!Dos!", "!Tré!".

Pored "Green Day"-a, nastupiće i grupa "Hladno pivo", kao i još dva regionalna benda čija će imena uskoro biti objavljena.

Urednik magazina "Rolling Stone" je primetio u svom komentaru da bi "čak i članovi "Green Day"-a imali prigovor što su bolje plasirani od "Clash"-a ili "Ramones"-a, ali Internet je progovorio i to mora da se poštuje".

"Lako je zaboraviti, ali početkom novog milenijuma slava "Green Day"-a se isprala. Bilo je teško zamisliti njihov povratak na stare staze, a možda i još teže to što su danas jedan od najvećih svetskih bendova.

Očigledno niko nije imao u vidu album "American Idiot". Rok opera iz 2004. ponovo ih je odvela na rasprodate stadione uz više radijskih hitova od bilo kog benda na planeti", ocenio je urednik prestižnog magazina.

Osnovani u Ist beju u Kaliforniji 1987. godine, "Green Day" danas iza sebe imaju 11 studijskih albuma, prodatih u preko 65 miliona primeraka. Vlasnici su čak pet Gremi i nekolicine MTV nagrada, u kategorijama za najbolji rok bend, album, spot.

"Green Day" su danas bez sumnje na vrhuncu popularnosti sa preko 26 miliona fanova na "Fejsbuku", više od dva miliona sledbenika na "Tviteru", te blizu milijardu pregleda u zbiru na sajtu "Jutjub".

Trenutno su na velikoj stadionskoj turneji, na kojoj će održati svega nekoliko velikih koncerata u Evropi - od novog londonskog "Emirates" stadiona, preko gigantskih "Rock Im Park" i "Rock am Ring" festivala u Nemačkoj, "Rock Werchter" festivala u Belgiji, "Pinkpop" festivala u Holandiji, pa sve do Olimpijskog stadiona u Moskvi.

Ulaznice za njihov beogradski koncert prodaju se širom Srbije i regiona po cenama od 2.790 dinara za P2 zonu, 3.390 za P1 i 3.990 dinara za Fan pit. To su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na njihovoj predstojećoj turneji "99 Revolutions".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: