Najgore rep pesme: Top 5

Rep je od njujorškog andergraund fenomena prešao dugačak put do najpopularnijeg muzičkog žanra "glavnog toka", snimljeno je na desetine muzičkih klasika, ali da li ste razmišljali kako izgleda top lista najgorih rep pesama ikada snimljenih?

Kultura

Izvor: Izvor: www.guardian.co.uk

Petak, 25.01.2013.

18:11

Default images

Novinari lista "Gardijan" pokušali su da uz pomoć dobrovoljaca na tviteru odgonetnu na pitanje kojih je 5 pesama po njihovim mišljenju ponelo ne baš laskavu titulu "najsramotnijih" u istoriji repa.

Dok je umešnost u pravljenju rep hitova skoro neporeciva u slučajevima kada pesme prave Rakim, Misi Eliot, Niki Minaž, Kanje Vest, Rik Ros i Džej Zi, postoji i ona druga, tužnija strana, piše "Gardijan".

Potrebu da se bavei muzikom obično imaju slavne ličnosti, pout sportista, televizijskih zvezda, koje su za muziku totalno netalentovane, ali ih u njihovoj ideji da se okušaju i u toj vrsti javne delatnosti ništa ne može zaustaviti.

Ipak, u ulozi da se publici predstave u drugačijem svetlu i kao autori koji mogu da se snađu u skoro svakom muzičkom žanru, često su se nalazili popularni muzičari, kojima je izlet u rep muziku umesto dodatnog ugleda doneo podsmeh, a numere zvučale kao najgori amaterski demo snimci.

1. Dee Dee Ramone - Funky Man

Pesma zvuči kao da je neko na žurci u daljini čuo pola albuma "Licensed To Ill" grupe Beastie Boys i pomislio "ništa lakše, to mogu i ja!!"

Mudri stihovi za pamćenje-zaborav: "I like what I'm doing and I'm having fun/ Here's some advice for everyone/ Try to make the most out of every day/ And remember that drugs don't pay!" Kamo sreće da je poslušao reči pesme koju je pevao. 2. Em si majker Dži & Didžej Sven - Holiday Rap

Ovi simpatični Holanđani koji su za muzičku osnovu njihove pesme iskoristili hitove Madone "Holiday" i i Klifa Ričarda "Summer Holiday", sredinom osamdesetih godina prošlog veka su prosto pregazili muzičke top liste i našli se na mestu broj 1 u čak 34 zemlje. Nisu mu odoleli čak ni poslovično sumnjičavi i zaštitnički orijentisani Britanci.

Stihovi za pamćenje-zaborav: "We gonna ring-reng-a-dong for a holiday/Put your arms m the air and let me hear you say/We gonna ring-reng-a-dong for a holiday/Miker G and Sven were here to stay." 3. Viktoria Ejtken - Vicky From The Yacht

Ćerka bivšeg državnog sekretara i poslanika u eghleskom parlamentu Džonatana Ejtkena, pokušala je da se proslavi pesmom koja je koristila delove numere "Jenny from the Block" Dženifer Lopez i bavila se neprilikama nekada imućne devojke koja je odjednom morala da se pozabavi svakodnevnim, na baš veselim stvarima.

Stihovi za pamćenje-zaborav: "Vicky from the yacht she's lost all her rocks/Vicky From The Yacht she's got has holes in her socks." 4. Lu Rid - The Original Wrapper

Skoro neverovatan promašaj čoveka za koga je važilo mišljenje da je oličenje "kul art rokera" koji ume da "ispriča" pesmu.

Stihovi za pamćenje-zaborav: "Herpes, Aids, the Middle East at full throttle/ Better check that sausage, before you put it in the waffle." 5. Endi Mari - Rap (Autobiograph song)

Skoro posebna lista, kako kaže novinar "Gardijana", mogla bi da se napravi od neuspelih pokušaja sportista i njihovih napada muzičke inspiracije. Ipak, teško je pronaći nešto gore od pesme koju je snimio teniser koji će u finalu Australiljan Opena u nedelju 27. januara igrati protiv Novaka Đokovića.

Stihovi za pamćenje-zaborav: "‘During Wimbledon it really gets crazy/My hand cramps up and my mind gets hazy/ I sign and sign but the line doesn't end/Wake me up tomorrow and let's do it again.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: