I "Pirati" podržali Kojota

Najveći međunarodni torent sajt Pirate Bay na naslovnoj strani objavio spot Hornsman Coyote & Jah Mason "Belly of the Beast" u četrnaest zemalja.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 21.12.2012.

15:15

Default images

Singl i spot „Belly of the Beast“, rezultat saradnje Hornsman Kojota sa jamajkanskom zvezdom nu ruts zvuka Jah Masonom, za samo dva meseca postao je međunarodni i regionalni hit. Nakon šest nedelja na prvom mestu video liste Reggaefrance.com, sedam nedelja na prvom mestu top liste Reggae.hr, prvog mesta na Jelen top 10 i "Diskomeru" Studija B, i prenošenja spota i sjajnih reakcija na svim rege portalima širom planete, kao i singla na brojnim internacionalnim radio stanicama, pesmu je odabrao da podrži i najveći međunarodni torent sajt Pirate Bay.

Čast je za našeg autora time veća što je spot izabran za naslovnu stranu Piratebay.org u četrnaest država sveta među desetinama hiljada umetnika koji svakodnevno šalju svoje video materijale i očekuju promociju putem njihovog specijalizovanog sajta Promo Bay. Kontraverzni pirati, čije je sedište u Švedskoj, na ovaj način postavljaju izazov muzičkoj industriji i pomažu nezavisnim umetnicima da uspostave kontakt sa milionskom publikom.

Da li bi se ikada pesma takog snažnog anagažmana poput „Belly of the Beast“ i spot koji pokazuje interakciju umetnika sa Beogradom ikada našli pred očima tako brojnog auditorijuma bez piratske podrške? Fenomen proizašao iz Pirate Baya je niz evropskih piratskih partija, koje počinju da zauzimaju i mesta u parlamentima, ali i borba za osmišljavanje virtuelnog prostora bez granica koje nameće interes kapitala i raznih kulturnih imperijalizama. Promo Bay, podsajt Pirate Baya za promociju umetnosti koji danas ima dnevnu posetu 50.000 ljudi, već je naišao na zabranu provajdera u Velikoj Britaniji, iako njegov sadržaj ne povređuje ničije autorsko pravo. Kako i sama pesma kaže: „This whole wide world is the Belly of the beast.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: