"Dani Jarbola" u decembru u BG-u

Beogradska grupa "Jarboli" u prvoj polovini decembra pripremila je nekoliko multimedijalnih akcija, među kojima su premijera novog spota "Ništa", zatim retrospektivna izložba fotografija o bendu i na kraju specijalna projekcija njihovih starih spotova.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2012.

13:12

Default images

Sa aktuelnog albuma "Zabava" (2011) u četvrtak 6. decembra pojaviće se na Jutjubu i TV stanicama u Srbiji i regionu spot za pesmu "Ništa", koji sa ukupnom dužinom trajanja od 8 minuta pevač "Jarbola" Boris Mladenović opisuje kao "kratki umetnički film".

Spot "Ništa" je snimljen zimus u okolini Gružanskog jezera kod Kragujevca, režirao ga je Rastko Petrović a direktor fotografije je Aleksandar Pavlović.

"Odlučili smo da se poigramo filmskim jezikom. Slika nije samo podrška za zvuk, nego slika ima svoju emociju koja je u igri sa pesmom", objašnjava Mladenović. "Nema dijaloga, nema ničega, sve je u emociji, u nekakvom apstraktnom narativu".

Spot "Ništa" će prvi imati priliku da vide zvanice i novinari na njegovoj promociji od 20:00 u sredu 5. decembra u prostoru New Media HUB, Karađorđeva 59 u Beogradu.

Izložba fotografija autora Srđan Veljovića "Jarboli 1996 - radovi u toku" biće otvorena 6. decembra u 19:00 časova u Studentskom kulturnom centru Beograda, a trajaće do 16. decembra.

"Srđan je fotograf koji nas prati od 1996. godine u svim situacijama, od koncerata nadalje, i ima stvarno veliku kolekciju i ozbiljan uvid kako smo izgledali tokom ovih godina", kaže Mladenović.

Konačno, 12. decembra od 20:00 časova u velikoj dvorani SKC-a u Beogradu biće prikazana retrospektiva spotova "Jarbola, koju je Mladenović opisao kao "zanimljiv dokument kako su izgledali ne samo "Jarboli", nego i Beograd, poslednjih 20 godina".

"Prikazani u kontinuitetu i montirani sa izjavama režisera i drugih učesnika u njihovoj produkciji, ovi spotovi pružiće potpuniju sliku rada ove grupe u segmentu koji nije čisto muzički, kao i šire mreže autora sa kojima su "Jarboli" razvijali različite moduse kreativne saradnje", kažu "Jarboli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: