Milan Mladenović dobio ulicu u ZG

Milan Mladenović, frontmen beogradske rok grupe Ekatarina Velika (EKV), odlukom gradske skupštine dobio je svoju ulicu u Zagrebu, odnosno u naselju Jakuševac u Novom Zagrebu, izvestila je Hrvatska televizija.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.10.2012.

20:59

Default images

Odbornici SDP-a ocenili su da je Mladenović kao rođeni Zagrepčanin zaslužio ulicu u Zagrebu, pogotovo zbog činjenice da je njegova grupa u Hrvatskoj bila popularna.

"Želeli smo da odamo priznanje, ne toliko ličnosti Milana Mladenovića, koliko urbanoj kulturi Zagreba i prostora ondašnje države 80-ih godina 20. veka", rekao je predsednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova Marin Knezović.

Odluci većine u skupštini prethodio je zahtev odbornika HDZ-a da se donošenje odluke o imenovanju ulice po Mladenoviću odloži jer, prema njima, ne udovoljava kriterijumima.

EKV nije bila toliko popularna u Hrvatskoj da bi ulice u Zagrebu bile nazivane po imenima njihovih članova, a i način života, s obzirom da su pomrli od droge, šalje pogrešnu poruku mladim generacijama, ocenili su odbornici HDZ-a.

"Imenovanje je došlo zbog hira pojedinih odbornika", rekla je šefica odborničkog kluba HDZ-a u skupštini grada Margareta Mađerić.

Desetak metara dalje od Mladenovića svoju ulicu je dobio kompozitor Karlo Metikoš, poznat po umetničkom imenu Met Kolins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: