Depeche Mode na Ušću 19. maja!

Engleski elektro pioniri, Depeche Mode, u okviru svoje evropske turneje kojom proslavljaju 30 godina rada, posetiće Beograd u nedelju 19. maja i na Ušću održati dugoočekivani koncert.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

11:36

Default images

Sva dešavanja iz Pariza mogli ste da pratite uživo na našem radiju, koji je ekskluzivni medijski partner koncerta DM u Beogradu, a iz Francuske se javljao specijalni izveštač B92 Nemanja Kostić.

Proslavljajući više od tri decenije uspešne karijere i preko 100 miliona prodatih ploča, Depeche Mode će konačno podeliti svoju neprikosnovenu energiju uživo sa publikom u Srbiji, gde važe za jedan od najomiljenijih bendova. Konferencija za medije počela je tačno u 13.30h, a brojnim novinarima – kojih je bilo nekoliko stotina – obratili su se Dejvid Gan, Endi Flečer i Martin Gor.

"Snimili smo preko 20 pesama koje su u konkurenciji za novu ploču. Te pesme se tokom rada u studiju menjaju i mi to volimo. Treba da prođe dosta vremena pre nego što pesma postane Depeche Mode pesma."

Što se tiče koncerta koji je bio zakazan 2009. u Beogradu, pa onda otkazan, DM su fanovima u Srbiji poručili: "Izvinite. Takav je život, takve stvari se dešavaju, moraš se boriti sa udarcima. Mi ćemo se sledeće godine svakako iskupiti publici u Srbiji na najbolji mogući način.“

"Možda za našu muziku neki ljudi misle da je mračna i verovatno je to tako... Ali za nas je je to iskrena muzika i prepuna emocija... I dalje nas raduju nastupi uživo, energija tokom koncerata. Mi smo postali bend kakav smo danas tokom godina, tokom iskustava sa koncerata. To je i dalje najveći izazov za nas."

"Još radimo na imenu albuma i nazivu turneje, kao i na izboru izdavača... Ponekad je potrebno više vremena za to."

"Nikada se nismo uklapali u muzički "biznis". Imali smo sreću da imamo odanu bazu fanova i da mnoge ljude i dalje zanima to što radimo."

Na pitanje novinara da li su do sada napisali pesmu svojih snova, Depeche Mode su rekli: "Tokom godina napisali smo mnogo pesmama, ali nisam siguran da možemo da izdvojimo baš jednu pesmu koja je `ta`. Ali, na našoj novoj ploči biće tri ili četiri za koje bi to mogli da kažemo."

Evropski deo turneja počinje 7. maja u Tel Avivu, a završava se 29. u Minsku. Posle evropske turneje Depeche Mode kreću na turneju po Americi.

Britanski trio je prodao više od 100 miliona albuma i singlova širom sveta što ih čini jednim od najuspešnijih elektronskih bendova u muzičkoj istoriji. Bend se nalazi na listi "50 bendova koji su promenili svet" a "Q" magazin ih je nazvao najpopularnijim elektronskim bendom na svetu.

Depeche Mode su zamalo održali koncert u Beogradu 20. maja 2009. na Ušću, u okviru evropskog dela turneje pod nazivom "Tour of Universe", ali su zbog bolesti Dejvida Gana bili primoran da otkažu svirke u Atini, Istanbulu, Bukureštu, Sofiji, Beogradu, Zagrebu, Varšavi, Rigi i Viljnusu.

Pevač je 12. maja 2009. pretrpeo težak napad gastroenteritisa, a u bolnici mu je otkriven i maligni tumor bešike, koji je uspešno uklonjen i od koga se Dejv sada sasvim oporavio.

DEPECHE MODE 2013
MAJ 2013:                   
7. maj  TEL AVIV, HAYARKON PARK
10.maj ATINA, TERRA VIBE
12.maj SOFIJA, GEORGI ASPARUHOV STADIUM
15.maj  BUKUREŠT, NATIONAL STADIUM
17.maj  ISTANBUL, KUCUKCIFTLIK PARK
19.maj BEOGRAD, UŠĆE
21.maj BUDIMPEŠTA, PUSKAS FERENC STADIUM
23.maj ZAGREB, HIPPODROME
25.maj BRATISLAVA, INTER STADIUM
28.maj LONDON, O2 ARENA
JUN 2013.                   
1.jun    MINHEN, OLYMPIC STADIUM
3.jun    ŠTUTGART, MERCEDES-BENZ ARENA
5.jun    FRANKFURT, COMMERZBANK ARENA
7.jun    BERN, STADE DE SUISSE
9.jun    BERLIN, OLYMPIC STADIUM
11.jun  LAJPCIG, RED BULL ARENA
13.jun  KOPENHAGEN, PARKEN
15.jun  PARIZ, STADE DE FRANCE
17.jun  HAMBURG, IMTECH ARENA
22.jun  MOSKVA, LOCOMOTIVE STADIUM
24.jun  ST. PETERSBURG, SKK ARENA
27.jun  BORLANGE PEACE & LOVE FESTIVAL (STOKHOLM)
29.jun  KIJEV, OLYMPIC STADIUM

JUL 2013.
3.jul DIZELDORF, ESPRIT ARENA
7.jul BELGIJA, ROCK WERCHTER FESTIVAL
11.jul BILBAO, BBK FESTIVAL
13.jul LISABON, OPTIMUS ALIVE FESTIVAL
16.jul NIMES, ANTIC ARENA
18.jul MILAN, SAN SIRO STADIUM
20.jul RIM, OLYMPIC STADIUM
23.jul PRAG, SYNOT TIP ARENA
25.jul VARŠAVA, NATIONAL STADIUM
27.jul VILNIUS, VINGIS PARK
29.jul MINSK, ARENA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: