Violinista Vengerov na Kolarcu

Ulaznice za koncert proslavljenog violiniste Maksima Vengerova, koji će održati 15. novembra u Kolarčevoj zadužbini, u okviru ciklusa "Velikani muzičke scene", od danas su u prodaji.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2012.

20:11

Default images

U najavi Muzičkog centra Kolarčeve zadužbine navodi se da se Vengerov zbog zdravstvenih problema poslednjih godina uglavnom bavio dirigovanjem i pedagoškim radom ali se na svetsku scenu, kao jedan od najboljih violinista, vratio na radost publike, prošle sezone.

U Beogradu će nastupiti uz klavirsku saradnju Rustema Sajtkulova sa odabranim delima Johana Sebastijana Baha, Ludviga van Betovena, Franca Šuberta i Kamija Sen Sansa.

Ulaznice po ceni od 2.000, 2.500 i 3.000 dinara su u prodaji na biletarnici "Kolarca".

Beogradskoj publici dobro poznat i jedan od najomiljenijih svetskih muzičara Vengerov, nastupao je na rasprodatim koncertima u svakom većem gradu na svetu.

Ovaj slavni ruski muzičar međunarodnog ugleda na vrhuncu slave, kao vodeći violinista današnjice krenuo je koracima svog mentora, pokojnog Mstislava Rostropoviča i okrenuo se dirigovanju.

Vengerov je prve časove dirigovanja dobio od profesora Vaga Papijana, koji je i sam učio kod Ilje Musina u Sankt Peterburgu. Na poziv Valerija Gergijeva, Vengerov je dirigovao Orkestrom pozorišta "Marinski", za šta je dobio priznanja i kritike i publike.

Tokom poslednjih nekoliko sezona, razvio je bliske odnose sa Orkestrom Verbije Festivala, Bergen Filharmonijom, Sinfonietom Krakovija i mnogim drugim.

Vengerov dirigentski debi u Karnegi Holu, tokom turneje Orkestra Verbije Festivala po Severnoj Americi, pozdravljen je od strane kritike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: