DEADBEAT za 10 godina Dis-patch-a

U okviru novog serijala zabava pod nazivom Haunted Dancehall, 20. oktobra u klubu 20/44 na Ušću biće obeleženo 10 godina od održavanja prvog događaja pod Dis-patch etiketom, a prvi gost biće DEADBEAT.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2012.

10:05

Default images

Dis-patch obeležava i jednu deceniju od otvaranja prvog izdanja istoimenog festivala u oktobru 2002. godine u Etnografskom muzeju u Beogradu.

Prvi specijalni gost koji će otvoriti serijal je Scott Monteith, poznatiji pod imenom DEADBEAT, koji je svoj prvi i jedini nastup u Srbiji imao upravo u okviru Dis-patch Festivala 2008. godine.
 
U subotu 20. oktobra na brodu 20/44 lokalnu DJ podršku će pružiti Schwabe, Thinker, i osnivači Dis-patch-a Piece of Shh.. i Moodswinger, a ulaznica koja se može kupiti isključivo na vratima kluba košta 500 RSD.

Kapacitet serijala Haunted Dancehall je ograničeni na 200 posetilaca, a sledeća žurka zakazana je za 2. novembar kada će u Beogradu uživo nastupiti Rod Model iz Detroita, poznat po projektu DEEPCHORD.

Tony Morley (Foto: Vesna Pavloviæ)
U okviru novog serijala zabava pod nazivom Haunted Dancehall, 20. oktobra u klubu 20/44 na Ušću biće obeleženo 10 godina od održavanja prvog događaja pod Dis-patch etiketom, odnosno jedna decenija od otvaranja prvog izdanja istoimenog festivala u oktobru 2002. godine u Etnografskom muzeju u Beogradu. Događaj koji je tada predstavio savremenu bečku scenu elektronske noise muzike i izdavačku kuću Mego bio je prvi u nizu koji se nastavio tokom ukupno 9 izdanja festivala, na kojima je predstavljeno preko 300 autora iz dvadesetak zemalja koji su nastupali u brojnim prostorima širom Beograda.

U periodu od 2002. do 2010. godine, kada je Dis-patch objavio gašenje svog centralnog festivalskog događaja, kroz ovaj specifičan festivalski format svakog oktobra u Beogradu gotovali su renomirani izvođači i autori iz domena savremene muzike, novih medija, vizuelne kulture i transdisciplinarnog stvaralaštva. Koncerte su pratile i izložbe, instalacije, predavanja, radionice i nekoliko svetskih premijera performansa koji su pripremani specijalno za beogradsku publiku. Dis-patch je učestvovao u produkciji radova nekih od renomiranih svetskih autora koji su u okviru festivala realizovali rezidencijalne programe, a kroz razvijenu međunarodnu saradnju neki od domaćih autora su se po prvi put predstavili na evropskim i američkim festivalima.

Od 2010. godine aktivnosti ovog kolektiva nisu vezane za sopstvenu festivalsku produkciju, ali se nižu brojne saradnje i ko-produkcije sa partnerima iz Srbije, regiona i inostranstva, izložbe, gostujući programi na festivalima i umetničke radionice. Novi serijal u klubu 20/44 upravo je takva saradnja sa kolektivom Disco Not Disco, kroz koji će se predstavljati živi nastupi i ekskluzivna gostovanja iz domena klupske muzike kakva je nekada negovana i u okviru festivala. Prvi specijalni gost koji će otvoriti serijal je Scott Monteith, poznatiji pod imenom DEADBEAT, koji je svoj prvi i jedini nastup u Srbiji imao upravo u okviru Dis-patch Festivala 2008. godine.

Njegovo drugo pojavljivanje u Beogradu sledi ubrzo nakon objavljivanja osmog studijskog albuma, jednostavno naslovljenog "Eight", koji potvrđuje njegov status jednog od najuzbudljivijih producenata posvećenih susretu dub-a i elektronske plesne muzike. Svoje radove je objavljivao za izdavače kao što su ~scape, Wagon Repair, Musique Risque ili Imbalance, a pored toga je ostvario i niz saradnji sa pevačima i producentima kao što su Monolake, Pole, Tikiman i drugi. Pre nekoliko godina pokrenuo je i sopstvenu izdavačku kuću BLKRTZ, za koju danas objavljuje većinu svojih produkcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: