Lil Vejn oborio Elvisov rekord

Hip hop zvezda Lil Vejn potisnuo je legendarnog Elvisa Prislija po broju singlova zabeleženih na američkoj Bilbord Hot 100 listi.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.09.2012.

19:59

Default images

Lil Vejn se pojavio po 109. put na listi kao gostujući vokal u pesmi "Celebration" repera Gejma, koja je dospela na 82. poziciju.

Samo pre nekoliko dana Lil Vejn je izjednačio rekord od 108 singlova zabeleženih na Bilbordovoj listi hitova koji je dosad držao "kralj roka" Elvis Prisli.

Novi rekord, međutim, nije sasvim "čist", s obzirom na to da je Elvis objavio svoj prvi album pre 1958, od kada se broje ovi rezultati, pa tako u "konačan rezultat" nisu ušli njegovi mega-hitovi kao što su "Blue Suede Shoes", "Tutti Frutti", "Blue Moon", "Heartbreak Hotel", "Houndog" i "Jailhouse Rock" koji su ranije izdati.

Takođe, kako podseća magazin Bilbord, u svih 108 zabeleženih pesama, glavni pevač bio je Elvis, dok u slučaju Lil Vejna, od 109 registrovanih pesama samo 42 su "njegove", dok su ostalo gostovanja na singlovima drugih autora. Uz to, samo 17 Lil Vejnovih numera uspelo je da uđe u top 10, za razliku od "kraljevih" 25.

Lil Vejn nije apsolutni rekorder Bilbordove liste. Tu laskavu titulu drži TV mjuzikl "Glee" koji dosad na ovoj listi ima zabeleženih čak 204 hita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: