Umro pevač klasika ''Moon River''

Pevač Endi Vilijams, čuven po pesmi “Moon river'' iz filma ''Doručak kod Tifanija“, umro je nakon godinu dana borbe sa rakom bešike u 84. godini, saopštio je danas njegov publicista.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 26.09.2012.

20:09

Default images

On je 1962. godine pokrenuo emisiju ''Endi Vilijams šou“ koja je dobila tri puta nagradu ''Emi“. Vilijams je imao 18 zlatnih albuma i tri platinasta, bio je nominovan za pet Gremi nagrada i nekoliko godina je vodio svečanu ceremoniju uručenja Gremija.

Njegova specijalnost su postale pesme za filmove od "Love Story'' i ''Days of Wine and Roses'' do ''Moon River''.  Od 1990-tih upravljao je pozorištem ''Andy Williams Moon River". Njegov verovatno najveći hit, pesmu "Moon River" (autori Merser-Mansini) opisivao je kao "predivnu melodiju sa vanvremenskim tekstom".

"Nikada nisam pokušavao da zvučim kao neko drugi i na sreću nisam zvučao kao neko drugi. Prosto se desilo. Veoma sam srećan što imam glas koji je prepoznatljiv i koji zvuči potpuno drugačije od drugih" govorio je Vilijams.

Vilijamsu, koji je preminuo juče, u novembru 2011. godine je otkriven rak bešike, ali je odlučio da nastavi da radi u svom pozorištu, prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: