BG filharmonija sutra otvara sezonu

Beogradska filharmonija otvara u četvrtak 20. septembra jubilarnu 20. sezonu, a na koncertu iz ciklusa "Nove godine" pod upravom dirigenta Aleksandra Rahbarija, nastupiće i solistkinja Sanja Anastasija.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

10:38

Default images

Na programu koncerta biće prva simfonijska ostvarenja Leonarda Bernštajna i Gustava Malera "Jeremija" i "Titan".

Rahbari je jedan od sledbenika Hansa Svarovskog i nekadašnji Karajanov asistent u Berlinskoj filharmoniji, a sarađivao je sa više od 120 orkestara.

On je rekao da je orkestar Beogradske filharmonije svež i motivisan, i da ga je na prvoj probi posle letnje pauze dočekao potpuno spreman.

"Po tome se vidi stepen poštovanja prema dirigentu i oni su ovim gestom još jednom zaslužili svu moju ljubav i poštovanje", rekao je Rahbari.

U ciklusu "Nove godine" u sezoni 2012/2013. biće izvedeno pet koncerata, posvećenih novogodišnjem prazniku po jevrejskom, islamskom, gregorijanskom, julijanskom i kineskom kalendaru.

Iz programa novogodišnjih koncerata izdvaja se gostovanje muzičkih komičara dua Igudesman i Džu za julijansku Novu godinu, kao i repertoar sa aranžmanima pesama grupa Abba i The Beatles koji će biti izveden za tradicionalni novogodišnji koncert.

Od ove sezone, koncerti ciklusa Nove godine biće izvođeni četvrtkom, dok će ostali nastupi Beogradske filharmonije i dalje biti petkom.

Karte su u prodaji na blagajni Kolarca, a uskoro će ulaznice za sve koncerte Beogradske filharmonije biti dostupne i putem sistema internet prodaje na sajtu www.bgf.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: