Aleksander Kovalski u Beogradu

Aleksander Kovalski, jedan od najcenjenijih berlinskih DJ-eva i producenata, gostovaće u Beogradu 29. septembra na žurci povodom 12. rođendana DJ dvojca Kinetic Vibe.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

11:25

Default images

Priznati umetnik čuven je po moćnom zvuku koji spaja techno ritmove sa bogatim harmonijama i sofisticiranim vokalima. Žurka će se održati u subotu, 29. septembra u prostoru Magacin Depo u Travničkoj 3 u Beogradu, a osim Kowalskog, nastupiće i Bokee i Dacha iz organizacije Kinetic Vibe.

"Nastupe zasnivam na čvrstom zvuku, ali uvek priredim i neko iznenađenje! Sigurno je da će moj DJ set biti pun energije!," izjavio je Kowalski pred dugo očekivani nastup u Beogradu.

Kowalski je veliko ime i čast nam je što ćemo raditi s njim. Njegove stvari sam ranije dosta vrteo, a i novi setovi su mu odlični, puni melodija, masnih basova i pulsirajućih perkusija. Idealno za rođendanski party!, rekao je Bokee iz Kinetic Vibea.

Kowalski je jedan od najistaknutijih predstavnika berlinske techno scene u poslednjih 15 godina. Prepoznatljiv je po muzičkoj svestranosti kroz koju elegantno spaja techno sa elementima deep housea, duba i funka. On sjajno ume da prenese emocije kroz masivni zvuk, zbog čega je zavredio visoku reputaciju kako među rejverima i muzičkim profesionalcima, tako i među kritičarima. Superiorne tehničke veštine i izuzetna diskografija koju karakterišu brojne «bombe plesnih podijuma», doneli su mu titule najboljeg producenta i najboljeg live acta kao i dve nominacije za German Dance Awards. U Beogradu je nastupao 2004. godine, a ovo mu je drugo gostovanje u Srbiji.

Projekat Kinetic Vibe nastao je 2000. godine kao rezultat zajedničke vizije Bokeeja i Dache da popularizuju tada još neafirmisani progressive house zvuk. Godinu dana kasnije, na radiju Venus 101.1 MHz započinju i emisiju o clubbingu, kultnu „Groovilicious“, koja ubrzo postaje jedna od najslušanijih u etru. Istrajnost i hrabrost u poduhvatu probijanja novog žanra vodi ih u sam vrh domaće scene i donosi im nastupe sa najvećim svetskim progressive zvezdama kao što su John Digweed, Hernan Cattaneo, Nick Warren, Sasha, kao i nastupe na svim važnijim događajima u regionu i rezidenture u tada aktuelnim beogradskim klubovima. Njihov zvuk se, s vremenom, okrenuo ka tech i deep houseu, a publika na žurci može da očekuje širok spektar muzike, od starih do najnovijih trekova.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Eventima i putem sajta www.eventim.rs, po pretprodajnim cenama od 790 dinara do 15. septembra i 990 dinara do 29. septembra.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: