Vinil umesto slikarskog platna

I sama pomisao boje nanete na dragoceni vinil je verovatno dovoljna da se od toga kolekcionari naježe. Ali ne bojte se ljubitelji ploča, umetnik na vinilu Danijel Edlen voli ovaj muzički format jednako kao i vi.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

14:18

Default images

Edlen stvara portrete rokenrol veličina od Arete Frenklin do Džonija Keša na njihovim LP-jevima a i sam je kolekcionar. Zapravo, upravo ga je ljubav prema muzici inspirisala da od vinila načini svoje slikarsko platno.

On većinom koristi recklirane ploče a boju nanosi pažljivo plasiranim belim tačkicama kojima stvara poznata lica.
Džimi Hendriks i Bob Dilan (© Daniel Edlen)
„Kao tinejdžer sam dosta vremena provodio slušajući ploče; uz muziku sam crtao za časove likovnog u srednjoj školi. A onda, jednoga dana, dok sam slušao ‘Revolver’ od Beatlesa, sve mi se složilo u glavi”, kaže Edlen za Huffington Post.

Umetnik crta uglavnom na „pokvarenim” pločama, ponovljenim izdanjima koja nemaju veliku vrednost ili na ličnim pločama vlasnika.

„Jednom su me zamolili da oslikam jedan soul singl vredan 500 dolara, jer je kombinacija lične slikane posvete i te 45-ice više značila vlasniku od same ploče”, kaže Edlen i dodaje da je naročito ponosan na oslikavanje ploče Amande Palmer za Dejvida Lična i ploče Boba Marlija za Rodžera Stefensa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: