Koncert "Led Zeppelina" na filmu

Bend Led Zeppelin objaviće filmsku verziju čuvenog koncerta iz 2007. godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

16:04

Default images

Na filmu Celebration Day naći će se snimci sa koncerta iz londonske O2 Arene održanog u čast Ahmeta Ertegana, pokojnog osnivača Atlantic Recordsa.

Osnivačima benda Džonu Pol Džounsu, Džimiju Pejdžu i Robertu Plantu pridružio se Džejson, sin pokojnog bubnjara Džona Bonama na dvočasovnoj svirci održanoj 10. decembra 2007. Bio je to prvi koncert benda posle 27 godina a karte su deljene preko lutrije.

Od skoro 20 miliona prijavljenih izvučeno je 18.000 srećnika.

Nakon zvanične premijere 13. septembra Celebraion Day će se prikazivati u bioskopima od 17. oktobra, a DVD izdanje biće u prodaji od 19. novembra.

Robert Plant je u prošlogodišnjem intervjuu za Rolling Stone rekao da do novog okupljanja benda neće doći. „Otišao sam toliko daleko u neku drugu stranu da jedva osećam vezu sa tim danima. Iskreno, to je velika gnjavaža. I koga to uopšte zanima? Znam da je nekim ljudima stalo, ali razmislite o tome iz mog ugla - uskoro neću moći sam ni ulicu da pređem”.


Set lista:

Good Times Bad Times
Ramble On
Black Dog
In My Time Of Dying
For Your Life
Trampled Under Foot
Nobody’s Fault But Mine
No Quarter
Since I’ve Been Loving You
Dazed And Confused
Stairway To Heaven
The Song Remains The Same
Misty Mountain Hop
Kashmir
Whole Lotta Love
Rock And Roll

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: