"Rokeri su sami krivi za svoj pad"

Brendon Flauers, frontmen benda The Killers rekao je šta misli o opadajućoj popularnosti gitarskih bendova, svalivši svu krivicu na njih jer „ne umeju da napišu pesmu”.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 08.09.2012.

21:36

Default images

„Gitarski bendovi više ne pišu pesme. Napravite neku dobru stvar i prestanite a kukate”, izjavio je Flauers za Shortlist šta misli o zdravstvenom stanju gitarske muzike.

„Nema dobrih pesama. Nestale su. Dens muzika ne može da se takmiči sa stavrno dobrom rok pesmom. Nema tog didžeja koji će da pusti nešto što će da nadmaši ‘Mr Brightside’ ili ‘Don’t Look Back In Anger’".

Iako voli dens muziku, Flauers misli da sjajna rok pesma može da ujedini ljude onako kako to jedna plesna numera nikada neće moći.

„Cenim dens kulturu i volim bendove koji umeju to dobro da upakuju - odrastao sam uz Depeche Mode i New Order - ali trenutno nema rok bendova koji mogu da se nadmeću sa densom”.

Flauers je potom korigovao svoje ranije stavove da su uspon Nirvane i eksplozija grandž bendova značili da je „nešto umrlo” u rokenrolu.

„Ljudi su pogrešno interpretirali moje emocije prema Nirvani. Ja sam rekao da je to što se desilo sa grandžom isisalo zabavu iz roka. Nije to uvreda za Nirvanu, oni su očigledno velikani.

Ali nešto je tada umrlo i nismo uspeli da vratimo stari sjaj. Danas se smatra pokvarenim ako ste ambiciozni. Šta bi bilo da U2 nema ambicije? Ostali bismo uskraćeni za njihov divan dar.”

The Killers će 17. septembra objaviti svoj četvrti studijski album „Battle Born” sa koga je već predstavljen  prvi singl Runaways.
 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: