Veče brazilske muzike u KC Grad

Brazilski gitarista Nando Penteado nastupiće 9. septembra u KC Grad u Beogradu, sa početkom u 21h.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 07.09.2012.

19:31

Default images

U okviru svoje mini-turneje po Evropi, iz Sao Paula u Beograd stiže brazilski gitarista Nando Penteado (42), koji će svirati najlepše kompozicije brazilske muzike: sambu, bosanovu, MPB (Musica Popular Brasileira); večne muzičke teme Antonija Karlosa Žobima, Arija Baroza, Dorivala Kajemija, Žoao Boska, Egberta Žismontija, ali i svoje kompozicije.

Penteado svira od malih nogu, tako da njegova muzička karijera traje skoro tri decenije. Zvaničnu muzičku “licencu” stekao je na Univerzitetu u Kampinasu, a paralelno sa “performerskom”, održava i pedagošku karijeru.

Iako je pravi multi-instrumentalista, akustična gitara mu je “matični” instrument. Njegov gitarski stil je veoma ritmičan i perkusivan, sa jasnim “samba” uticajem, a svojstvenost njegovih kompozicija je rafiniranost i jednostavnost.

Penteadovi nastupi su u svakom smislu putovanja kroz univerzum brazilske muzike, navodi se u saopštenju Pored izuzetnog muzičkog doživljaja, oni su i prilika se “iz prve ruke” čuje nešto o konkretnim pesmama i kompozitorima, pošto Nando, kao baštinik bogate brazilske muzičke tradicije, kao svoju misiju oseća i prenošenje priča, legendi i istorija koje stoje iza svake pesme.   

Ulaznice za ovaj koncert koštaju 250 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: