Preminuo autor "Games People Play"

Džo Saut - pevač i muzičar slavan po hitovima s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih - kao što su “Games People Play,” Hush",“Walk a Mile in My Shoes” i “Rose Garden” preminuo je u sredu uveče u svom domu u blizini Atlante u Džordžiji u 72. godini.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2012.

09:06

Default images

Većina Sautovih (Joe South) pesama planetarni hitovi postale su kada ih je pevao neko drugi - “Rose Garden” proslavila je Lin Anderson (Lynn Anderson) i odvela do 3. mesta Bilbordove (Billboard) pop liste 1971, četiri godine pošto je Saut napisao pesmu. 1969. godine nastala je “Games People Play”, koja ga je lansirala na vrh lista i za koju je dobio "Gremi" (Grammy) za pesmu godine . Od ostalih hitova napisao je "Hush" (poznata po verziji Deep Purple) "Birds of a Feather", "Don't It Make You Want to Go Home", "Children", "Fool Me"...



Rođen je bio kao Džozef Alfred Sauter (Joseph Alfred Souter) 28. februara 1940. u Atlanti. Svirao je kao sešn gitarista na albumima Boba Dilana (Dylan) i Arete Frenklin (Aretha Franklin). Bili Džo Rojal (Billy Joe Royal) je tokom šezdesetih snimio par njegovih pesama - “Down in the Boondocks” i “I Knew You When,” a Elvis je često na koncertima svirao “Walk a Mile in My Shoes”.



Džo Sout se iz javnog života praktično povukao 1971. godine, kada je njegov brat i najbliži saradnik izvršio samoubistvo. 2009. godine objavio je prvu novu pesmu posle više decenija - “Oprah Cried.” 13. septembra 2003. godine Džo Saut je primljen u "Rokenrol kuću slavnih" u Džordžiji .

Džo Saut je bio redovni "gost" i junak emisija Žikice Simića - na Studiju B "Tajanstveni voz" i radiju B92 "Dole na uglu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: