Izložba posvećena Bouviju 2013.

Dejvid Bouvi kao muzički inovator i kulturna ikona biće centralna tema izložbe koja će u londonskom Viktorija i Albert muzeju biti otvorena početkom 2013.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

17:46

Default images

Na izložbi "Dejvid Bouvi je" publika će od 23. marta do 28. jula moći da vidi pisma, tekstove pesama, originalne kostime, modne detalje, fotografije i muzičareve instrumente.

Organizatori izložbe "bez presedana" najavljuju da će posetioci moći da istraže i Bouvijeve saradnje sa drugim umetnicima, kao i da pogledaju preko 60 kostima koje je nosio, od originalnih Zigi Stardast kostima do odeće kreirane specijalno za njegove likove - Aladin Sejn i Tin Vajt Djuk.

Na izložbi će se naći i kaput koji su zajedno dizajnirali Bouvi i Aleksander Mekvin za korice albuma "Earthling" iz 1997. kao i fotografije Herba Ritsa, Helmuta Langa, Brajana Dafija i Terija O'Nila.

"Dejvid Bouvi je istinska ikona i danas je relevantniji više nego ikad za popularnu kulturu", rekao je Bi-Bi-Siju direktor muzeja Martin Rot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: