Mik Harvi u REX-u 23. oktobra

Mik Harvi, legendarni australijski muzičar i osnivač grupe The Bad Seeds, u okviru svoje evropske turneje nastupiće u Beogradu u utorak 23. oktobra u KC REX.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2012.

12:11

Default images

Tokom svoje karijere, Mik Harvi (Mick Harvey) je - pored Kejvovih Bad Seeds, bio i osnivač grupa Boys Next Door, The Birthday Party, Crime And The City Solution… Desna ruka Nika Kejva (Nick Cave) bio je decenijama, a poslednjih godina je ključni saradnik, muzičar, producent i prijatelj Pidžej Harvi (PJ Harvey).

Tokom svoje karijere muzičara "iz senke" koji je poetski svet Nika Kejv obogaćivao zvučnim kulisama i pritom pazio na zvezdu da se ne "zagubi" negde usput - dva puta je posetio Beograd: svirao je u SKC-u 1990, kao i Beogradskoj areni 2008. godine. Prošle godine je bio gost Palića i oduševio publiku svojim intimnim i strasnim setom pesama. Uz pomoć prijatelja sa Palića, Mik Harvi će nastupiti u prestonici Srbije ove jeseni.



Pored rada na svim muzičkim poduhvatima Nika Kejva (od "From Her To Eternity" (1984) do "Dig, Lazarus, Dig!!!" (2008)), Harvi je bio producent na albumima Roberta Forstera, Anite Lejn (Lane), Rolanda Hauarda (Rowland S. Howard), Pidžej Harvi, pisao filmsku muziku za desetak (uglavnom) nezavisnih filmova, napravio dva čudesna albuma s obradama i prepevima pesama Serža Gejnzbura (Serge Gainsbourg) - "Intoxicated Man" (1995) i "Pink Elephants" (1997), a od ploče "One Mans Treasure" (2005) počinje da objavljuje i sopstvene pesme.

"Two of Diamonds" je došao dve godine kasnije, a prvi studijski album posle odlaska iz The Bad Seeds - "Sketches from the Book of the Dead" - objavio je 2011. godine uz odlične kritike i divan prijem publike... Ovaj album je kolekcija pesama o smrti i mrtvima i na njemu se Harvi definitivno dokazao kao talentovani pesnik i moćan kantautor.

Koncert Mika Harvija sa bendom /Mik - glas i gitare, Rosi Vestbruk - kontrabas, Tomas Vajdler (Bad Seeds) - bubanj/ održaće se u KC REX, Jevrejska 16, u 21h, a s obzirom da će se na koncertu sedeti, broj mesta u sali je ograničen.

Karte za koncert Mika Harvija u pretprodaji su u muzičkoj prodavnici Pinball Wizard (TC EUROCENTAR, Makedonska 30, lok. 15), a prvi tiraž prodavaće se po ceni od 1500 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: