The Stone Roses: Dug povratak kući

Mančesterske legende The Stone Roses održali su 29. juna povratnički koncert u svom rodnom gradu, nakon pauze od 16 godina.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 30.06.2012.

13:37

Default images

Koncert je održan u prepunom Hiton Parku u Mančesteru na kome se okupilo više od 75.000 posetilaca koji su došli da vide najočekivaniji rokenrol povratak ove godine.

The Stone Roses su koncet u Mančesteru započeli pesmom "I Wanna Be Adored" nakon koje su usledile "Mersey Paradise", "Sugar Spun Sister" kao i 'Where Angels Play', sa Janom Braunom koji je bio obučen u crnu bajkersku jaknu i basistom Manijem koji je na sceni promenio nekoliko bas gitara od kojih je naročito bila uočljiva ona sa rastafarijanskim bojama, crvenom žutom i zelenom, dok je bubnjar Reni nosio dredlok periku kao podršku bendu The Wailers koji je istog dana nešto ranije nastupao na koncertu.

Za vreme pesme "Love spreads" Braun se skinuo u crnu majicu, a kako se pesma završavala počeo je da repuje uz tekst koji slavi ponovno okupljanje benda, uz odobravanje publike.

Pre početka pesme "This is the One" Braun je publici uputio pitanje "Ko je iz Mančestera?" i dodao da su u Mančesteru "još uvek najzgodnije devojke na svetu", ali i opasku da je pesma "Elizabeth my Dear" posvećena "DIjamantskim parazitima koji ovih dana slave 60 godina tiranije".

Koncert je završen pesmom "I Am The Resurrection", nakon čega su članovi benda jedno vreme stajali zagrljeni nasred bine. Koncert je završen bez bisa.

THe Stone Roses su nastali 1983. godine u Mačesteru, a istoimeni debitantski album, koji mnogi u Engleskoj smatraju najboljom pločom svih vremena, objavili su 1989. godine. nakon pauze od 5 godina drugi album "Second Coming" je objavljen tek 1994, a bend je prestao sa radom 1996. godine.

Nakon čvrste odluke da se bend nikada više neće okupiti u originalnom sastavu, članovi benda su promenili mišljenje i u oktobru prošle godine najavili povratak, nakon čega je usledio i nenejavljeni koncert prošlog meseca.

The Stone Roses su u Hiton Parku u Mačesteru 29. juna svirali sledeće pesme:

'I Wanna Be Adored'
'Mersey Paradise'
'Sugar Spun Sister'
'Sally Cinnamon'
'Where Angels Play'
'Shoot You Down'
'Bye Bye Badman'
'Ten Storey Love Song'
'Standing Here'
'Fool's Gold'
'Something's Burning'
'Waterfall'
'Don't Stop'
'Love Spreads'
'Made Of Stone'
'This Is The One'
'She Bangs The Drum'
'Elizabeth My Dear'
'I Am The Resurrection'


Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: