TVE: "Molim te, nemoj da pobediš"

Direktori španske državne televizije pozvali su špansku predstavnicu na Pesmi Evrovizije da ne pobedi ovog vikenda na takmičenju u Azerbejdžanu, jer ako trijumfuje neće moći da priušte sebi organizaciju takmičenja iduće godine.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2012.

17:49

Default images

Prema pravilima takmičenja, državna televizija zemlje čiji takmičar pobedi na Evrosongu iduće godine organizuje takmičenje.

Pastora Soler, koja predstavlja Španiju u Bakuu baladom "Quedate Conmigo" rekla je da su se direktori španske televizije TVE našalili sa njom rekavši joj: "Molim te, nemoj da pobediš".

"Mislim da nije trenutak ni za Španiju da pobedimo na Evroviziji. Ako bi se to dogodilo, mislim da bi bilo nemoguće organizovati događaj iduće godine jer je previše skup", rekla je ona, prenosi AFP.

Španska konzervativna vlada smanjila je troškove i podigla poreze kako bi smanjila javni deficit zemlje. Kriza i štednja koja je usledila pogodila je sve oblasti života, uključujući i državnu televiziju, koja je morala zbog toga da otkaže nekoliko popularnih emisija.

Pobednika Evrovizije bira žiri i glasovi publike. Španija je, od osnivanja Evrovizije 1956. godine, dva puta bila pobednik - 1968. i 1969. godine.

Evrovizija svake godine privuče 125 miliona gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: