Metallica večeras nastupa na Ušću

Američka grupa Metallica održaće večeras koncert na beogradskom Ušću gde će izvesti u celosti svoj čuveni "Black album" povodom 20 godina od njegovog objavljivanja.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 08.05.2012.

08:12

Default images

Kapije na Ušću, kako su najavili organizatori događaja, otvaraju se u 16 časova. Prva predgrupa - francuski metal sastav Gojira izlazi na binu od 18.30 časova, američki bend Machine Head oko 19.45 sati, dok se nastup Metallice očekuje oko 21h.

Članovi grupe Metallica u Beograd stižu oko 16h i ovo će biti njihov drugi nastup na evropskoj turneji posvećenoj "Black albumu". Machine Head i Gojira stigli su u srpsku prestonicu u jutarnjim časovima.

Posetioci koncerta imaće priliku da čuju pesme "Enter Sandman", "Sad but True", "The Unforgiven", "Wherever I May Roam", "Nothing else matters" sa "Black albuma", koji je bio na prvim mestima top lista u više od 25 zemalja i prodat u više od 25 miliona kopija širom sveta, ali i ostale poznate hitove iz njihove duge muzičke karijere.

Pročitajte intervju koji je ekskluzivno za B92 dao Kirk Hamet (Hammett), gitarista benda.

Prema zahtevima menadžmenta benda zabranjeno je unošenje oružja, lanaca, nakita/odeće sa metalnim šiljcima, hrane i pića, vatrometa, lasera, sprejeva, navijačkih truba, kišobrana i profesionalne opreme za snimanje, navedeno je u saopštenju organizatora.

Zbog koncerta biće izmenjen režim rada linija javnog gradskog prevoza u periodu od 11h 8. maja, do 4 časova ujutru, 9. maja.

Vozila sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice Trešnjin cvet, u oba smera, u navedenom periodu kretaće se Bulevarom Mihaila Pupina i Ulicom Trešnjin cvet.

 

Linija javnog prevoza br. 60 u periodu od 18 do 4 sata posle ponoći, kretaće se sledećom trasom: Brankov most - Milentija Popovića - interna saobraćajnica - Vladimira Popovića - Zemunski put - Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

U prodaji su ostale ulaznice za parter po ceni od 3.300 dinara. Koncert legendarnog američkog sastava organizuju Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd pod pokroviteljstvom agencije Jelen Live.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: