Partibrejkers napravili spektakl

Beogradski rok-bend Partibrejkers obeležio je 30 godina postojanja spektakularnim koncertom u dupke punoj Hali sportova na Novom Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2012.

08:18

Default images

Oko 5.000 obožavalaca došlo je u subotu uveče na jubilarni koncert grupe koja je velikom energijom, buntovništvom i pesmama koje slave slobodu i ljubav obeležila rokenrol scenu Srbije i bivše Jugoslavije u protekle tri decenije i koja je mnogim muzičarima bila uzor u poslu kojim se bave.

"Neki od vas nisu su se ni rodili kada smo počeli. Pozdravite svoje roditelje i budite bolji od njih. Mada nisu ni oni loši", poručio je obožavaocima vođa grupe Zoran Kostić-Cane na početku koncerta.

Bend je svirao pesme iz svih faza, uključujući i "Hiljadu godina" sa prvog singla iz 1984. godine, kao i "Prsten" koji dugo nisu izvodili na koncertima, a atmosfera je dostigla vrhunac uz hitove sa kraja 80-tih godina "Kreni prema meni", "Ono što pokušavam sad" i "Hipnotisana gomila".
Foto; Tanjug
Velika vrućina u zadimljenoj Hali sportova, pa ni jedna upaljena navijačka baklja na sredini koncerta, nisu smetali ni bendu ni publici koja je popunila parter, tribine i sve prolaze da nešto duže od dva sata zajedno pevaju hitove Partibrejkersa iz protekle tri
decenije.

Partibrejkers su osnovani 1982. godine, a od tadašnje postave, uz vođu benda Zorana Kostića-Caneta ostao je gitarista Nebojša Antonijević-Anton, što je u protekle tri decenije bio i autorski tandem.

Kao predgrupa na koncertu nastupio je alternativni beogradski dvojac (bas i bubnjevi) "Multietnička atrakcija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: