"Gitar Art Laureati" u Zrenjaninu

Festival "Gitar art laureati" biće održan 9. i 10. marta u Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" i Kulturnom centru Zrenjanin, najavili su organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

15:01

Default images

Kako je rečeno, taj festival biće održan po peti put u Zrenjaninu, a po konceptu je jedinstven u Evropi jer se u dva koncertna dana predstavljaju najbolji mladi gitaristi današnjice, dok se nastup svetski priznatih muzičara stavlja u službu mladih kolega.

Direktor festivala Vladimir Kajlovic rekao je da mladi gitaristi imaju priliku da steknu dragocenu koncertnu praksu, ne takmiče se sa vršnjacima, ne ocenjuje ih žiri, a za razliku od javnog časa, nastupaju pred potpuno nepoznatom publikom u velikim koncertnim prostorima.

Prvi koncert biće održan u petak, 9. marta u zrenjaninskom pozorištu i biće to koncert za gitaru i orkestar savremene švajcarske kompozitorke Maje Leru, u izvodjenju Beogradske Sinfonijete, pod upravom Aleksandra S. Vujića.

Kao solista, nastupiće jedan od najboljih srpskih gitarista danas redovni profesor na nekoliko fakulteta - Zoran Krajišnik.

Publici će se predstaviti i učenici zrenjaninske Muzičke škole.

U subotu, 10. marta u Kulturnom centru planiran je koncert ansambla "Amaro Del" koji izvodi romsku muziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: