Rasprodate karte za Partibrejkers

Ulaznice za koncert benda Partibrejkers koji će se održatu subotu 3. marta u novobeogradskoj Hali sportova, rasprodate su, ali imaćete priliku da koncert slušate uživo na radiju B92 od 21h.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.03.2012.

10:14

Default images

Koncert je svojevrsna proslava 30 godina postojanja ovog legendarnog beogradskog benda, na kome će izvoditi nove pesme ali i dobro poznate hitova.

"Nemojte da kasnite!" - fanove benda je upozoravao frontmen Zoran Kostić-Cane prethodnih nedelja u reklami za koncert.

Ulaz u dvoranu biće otvoren u 18:30 časova, a od 20:30 časova nastupa predgrupa - alternativni bas-bubanj dvojac Multietnička atrakcija iz Beograda. Direktan prenos koncerta na radiju B92 počinje tačno u 21h.

"Posetioce, među kojima će osim Beograđana biti mnogo ljudi iz svih krajeva Srbije, ali i zemalja regiona, očekuje dvočasovni krš i lom sa Partibrejkersima, namernima da ovaj put izvedu i neke pesme poput "Prstena" koje dugo nisu svirali, a bend će biti pojačan za drugog gitaristu Roberta Telčera iz Velikog prezira", dodaje se u najavi koncertne agencije Long Play.

Bend Partibrejkers osnovali su u Beogradu avgusta 1982. Cane, gitarista Nebojša Antonijević-Anton, bubnjar Goran Bulatović-Manzanera i gitarista Ljubiša Kostandinović.

Postali su poznati zahvaljujući singlu "1000 godina" (1984) i prvom albumu "Partibrejkers" (1985) sa koga su se izdvojile pesme "Ulični hodač", "Ona živi na brdu", "Gubitnik", "Ako si...".

Sledili su, uz česte izmene postave u kojoj ostaju ključne autorske ličnosti Cane i Anton, pođednako moćne mešavine panka, bluza i garažnog roka - album "Partibrejkers II" (1988) na kome su "Prsten", "Put" i "Mesečeva kći", i "Partibrejkers III" (1989) sa hitovima "Kreni prema meni", "Zemljotres", "Hipnotisana gomila"...

Partibrejkers su uticali na mnoge mlade izvođače u Srbiji i regionu, a svirali su od malih klupskih prostora poput "Dadova" i kluba SKC-a, do velikih kao što je stadion Tašmajdan (1996) ili Kalemegdan (1997), pred više hiljada posetilaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: