Guns N’ Roses dolaze na Exit

Legendarni rok sastav Guns N’ Roses dolazi ponovo u Srbiju. Nakon nastupa u Beogradu 2010. godine, bend ovoga puta dolazi u Novi Sad na Exit festival, koji se održava od 12. do 15. jula.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2012.

00:18

Default images

Bend će nastupiti na glavnoj bini, na kojoj će svirati i New Order, Gossip, Wolfmother...

Jedno od poslednjih poglavlja u istoriji rock 'n' rolla koje je ispisano, a da je ostavilo traga na milionima, bilo je ono koje je od 1985. u Los Anđelesu stvarala grupa Guns N' Roses. Kao jedan od simbola osamdesetih godina, vratili su interes za rock muziku kod najšire publike u vreme prevlasti electro i dance-popa, osavremenjavajući njen originalni hedonistički bunt i prevodeći ga na ponašanje i jezik razumljiv novim generacijama”, navodi se u saopštenju organizatora.

Ranije je objavljeno da će se svi članovi originalne postave grupe Guns N' Roses okupiti u aprilu u Klivlendu, prilikom „ulaska“ u Rokenrol kuću slavnih.



„Znam da će svi članovi benda biti tamo. Ja ću u tu priču da uletim sa pozitivnim stavom, bistrom glavom i zahvalnim srcem“, kazao je tom prilikom klavijaturista Dizzy Reed magazinu „Billboard“. Međutim, još uvek se ne zna da li će tada bend počastiti posetioce kratkim nastupom.

Pre Exit festivala Guns N' Roses nastupiće 8. jula u Sofiji. GnR trenutno sviraju u sastavu: Axl Rose (vokal, klavir), Dizzy Reed (klavijature, klavir, sintisajzer, prateći vokali), Tommy Stinson (bas gitara, prateći vokali), Chris Pitman (klavijature, prateći vokali), Richard Fortus (gitara), Frank Ferrer (bubnjevi, perkusije) i Ron Thal (gitara).

Domaća publika imaće priliku samo nekoliko dana ranije da proveri čime još gitarista Slash, bivši član benda, može da se pohvali. On će nastupiti 28. juna na velikom festivalu koji će se održati na Ušću. Na tom osmočasovnom spektaklu nastupiće Ozzy Osbourne & Friends, kao i The Cult, Black Label Society, Paradise Lost.

Sastav Guns ’N’ Roses nastupio je pretprošlog septembra u Beogradskoj areni, u okviru turneje na kojoj su promovisali tada aktuelni album „Chinese Democracy“. Na istom mestu, u julu prošle godine nastupio je i Slash, koji je tom prilikom dao ekskluzivni intervju za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: