Gotye u novom spotu čita Politiku

Australijski muzičar Gotye, vlasnik svetskog hita „Somebody That I Used To Know“, u nedavno objavljenom novom spotu za pesmu „Easy Way Out“ čita „Politiku“.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

18:15

Default images

Gotye čita “Politiku” u nekoliko kadrova. Na ovu ideju došao je Darcy Prendergasta, poznati australijski animatori i reditelj spota.

„Želeo sam da postignem istočnoevropsku atmosferu u spotu, a na “Politiku” sam sasvim slučajno nabasao u jednoj second-hand radnji u Australiji. Izgled novine se savršeno uklopio u koncept koji sam želeo da sprovedem u ovom video ostvarenju“, rekao je Darcy u ekskluzivnoj izjavi za MTV Serbia.

Gotye je rođen u Belgiji kao Wouter "Wally" De Backer, ali se sa dve godine seli u Australiju sa svojom porodicom, gde 2001. godine započinje muzičku karijeru.
Gotye i Darcy Prendergast na setu snimanja spota
Sve do velikog uspeha koji je postigao pesmom „Somebody That I Used To Know“, Gotye je bio skoro nepoznat u Evropi, iako iza sebe već ima bogatu karijeru kao kantautor i multiinstrumentalista.

Ovaj umetnik, koji do sad ima tri albuma, svira bubnjeve, perkusije i klavir, a takođe se bavi pisanjem i produkcijom u svom studiju. Pesma „Somebody That I Used To Know“ je drugi singl sa njegovog trećeg albuma „Making Mirrors“, koji se našao na vrhu top-lista u celoj Evropi. Ženski vokal pripada pevačici Kimbri sa Novog Zelanda, koja je dala posebnu draž celoj pesmi.
Ekipa na snimanju spota
U pesmi, koju je sam napisao i producirao, Gotye se obraća bivšoj devojci i seća se njihove veze i raskida. U intervju za Australijsko izdanje magazina Rolling Stone Gotye je priznao da postoji jedna bivša devojka.

„Bilo je to pre nekih pet, šest godina. To nije bio gadan raskid, ali je bilo nezgodno jer smo oboje patili više nego što je trebalo pošto to nije bio čist prekid. Mislim da je to najpribližnija situacija koju refren pesme opisuje. Završilo se tako što smo shvatili da moramo da nastavimo dalje i nismo se videli od tada“, objašnjava australijska zvezda.

Gotye je već osvojio pet glavnih australijskih nagrada ARIA i nominovan je za australijske MTV nagrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: