Merlin u Areni bez incidenata

Sarajevski pevač Dino Merlin posle 20 godina održao je 25. novembra koncert u Beogradu, u prepunoj Beogradskoj areni.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 26.11.2011.

09:26

Default images

Prvi od tri u nizu koncerata protekao je bez incidenata, ali uz visoke mere bezbednosti. zbog najava protesta i bojkota Merlinovog koncerta. Ispred Arene je dežurala žandarmerija, policajci na konjima i više kola hitne pomoći, dok su unutar Arene šetali policajci sa psima. Detaljna kontrola posetilaca i loša organizacija doveli su do stvaranja velikih gužvi ispred ulaza u Arenu, te je publika bila prinuđena da dugo čeka po izuzetno hladnom vremenu.

Koncert je kasnio više od sat vremena, s obzorom da je u 20 časova, za kada je zakazan nastup popularnog pevača, publika još uvek ulazila u Arenu. Merlin je dočekan gromoglasnim aplauzom i vrištanjem, a od prve do poslednje pesme 18.000 ljudi, koliko je u Areni bilo po podacima organizatora, pevalo je i aplauzom pozdravljalo svaku numeru.
Foto: Tanjug
Publika je horski ispratila hitove "Kremen", "Moj je život Švicarska", "Sve je laž", "Danas sam OK", "Kad si rekla da me voliš", "Halima", "Hajde, noćas mi dođi", "Umri prije smrti" i druge.

Posle dva sata, kada se koncert primicao kraju, Merlin je sve iznenadio kada je počeo da izvodi goste. Najpre se pojavila Ivana Banfić i zajedno sa Merlinom otpevala njihov veliki hit "Godinama", a sledila je melodija "Supermen" kada se sarajevskom pevaču pridružio Željko Joksimović. Na kraju je Merlin na oduševljenje prisutnih sa Vesnom Zmijanac izveo "Kad zamirišu jorgovani".

Merlin će održati večeras drugi koncert u "Beogradskoj areni", a sutra ga očekuje i treći nastup u srpskoj prestonici. Ulazi Arene se otvaraju u 17.30 sati, a koncert bi trebalo da počne u 20 časova. Sva tri koncerta Dina Merlina u "Beogradskoj areni" su rasprodata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: