Stiže prošireni album "L.A.Woman"

Preostali članovi legendarne grupe The Doors planiraju početkom naredne godine da izdaju proširenu verziju albuma "L.A. Woman", koji su objavili 1971. godine, piše časopis "Bilbord".

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.11.2011.

17:04

Default images

Gitarista benda Robi Kriger (Robby Krieger) izjavio je da su pronašli veliki broj snimaka pesama sa albuma "L.A.Woman" na koje je potpuno zaboravio, a koji će se naći na unapređenoj verziji tog albuma.

"Kada snimaš album potpuno zaboraviš da postoje snimci koji nisu objavljeni i zanimljivo je čuti kako su se različite pesme razvijale i menjale od jednog do drugog snimka; tako je i pesma L.A. Woman potpuno drugačija od onoga što je trebalo da bude", rekao je Kriger.

Muzički set bi trebalo da sadrži dva diska sa bonus pesmom Orange County Suite, Vili Diksonovom (Willie Dixon) kompozicijom (You Need Meat) Don't Go No Furthur i numerom Money Bareta Stronga (Barret).

Proširena verzija albuma je deo kampanje pod nazivom "Godina Dorsa 2011-2012", tokom koje se očekuje da će biti objavljeno još sličnih digitalnih izdanja posvećenih počecima čuvene rok grupe, mada Kriger kaže da postoji malo sačuvanih snimaka drugih albuma.
Kriger i klavijaturista Rej Manzarek (Ray) nakon raspada grupe nastavili su da sviraju pesme Doorsa sa pevačima kao što su Ijan Astberi (Ian Astbury) iz grupe The Cult i Brent Skalions (Scallions) iz benda Fuel, a sada im je frontmen Dejv Brok (Dave Brock) iz Doors trubute benda Wild Child.

Manzarek i Kriger su počeli da snimaju nov materijal još dok je Astberi bio s njima i nadaju se da će ga u dogledno vreme objaviti.

Oni takođe očekuju i da će 50 godina od objavljivanja prvog albuma grupe proslaviti 2017. svetskom turnejom i da će im se na njoj priključiti i bubnjar Džon Denzmor (Johm Densmore) koji je do sada odbijao da učestvuje u nastupima, smatrajući da se time narušava Morisonovo zaveštanje.

Rok bend The Doors osnovan je 1965. u Los Anđelesu. Nakon Morisonove smrti 1971, ostali članovi su nastavili sa nastupima do 1973.

Albumi - "The Doors" (1967), "Strange Days" (1967) i "L.A. Woman" nalaze se na listi "500 najboljih albuma svih vremena" po oceni muzičkog časopisa "Rolingstoun", a grupa The Doors je član Rokenrol kuće slavnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: