Aleksandar Simić za rođendan UN

Delo srpskog kompozitora Aleksandra Simića "Pod istim krovom" imaće svetsku premijeru 27. oktobra u Kolarčevoj zadužbini na svečanom koncertu povodom 66. rođendana Ujedinjenih nacija.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.10.2011.

10:20

Default images

Kako je izjavio kompozitor internacionalne karijere Simić, kompozicija "Pod istim krovom" poručena za ovu priliku, koncipirana je kao dvadesetominutno muzičko putovanje kroz različite kulture i podneblja naše planete.

Prema Simićevim rečima manifestaciju će otvoriti predsednik Boris Tadić a u obraćanju publici, koja će program pratiti uživo i putem malih ekrana, pridružiće mu se i šef misije UN za Srbiju Vilijem Infante i specijalni gost večeri, visoki komesar UN za Alijansu civilizacija, bivši predsednik Portugala Horhe Sampajo.

Na programu svečanog koncerta pored svetske premijere novog Simićevog dela biće i njegova "Misa Solemnior", svojevremeno poručena od Vatikana i kompozicija "Grad u kome je stalo vreme", koja je prvo izvođenje imala u okviru obeležavanja 300 godina Sankt Petersburga.

Koncert se realizuje u saradnji sa Muzičkom produkcijom RTS. Simićeva dela izvešće Mešoviti hor i Simfonijski orkestar RTS pod dirigentskom upravom maestra Bojana Suđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: