Sastav Queen - globalna MTV ikona

Grupa Queen dobitnik je ovogodišnje Global Icon nagrade koja će članovima benda biti uručena 6. novembra na svečanoj dodeli evropskih MTV nagrada (MTV EMA) u Belfastu.

Kultura

Izvor: PR

Sreda, 19.10.2011.

16:27

Default images

"U poslednje četiri decenije, Queen su ostavili neizbrisiv trag u rok muzici, jer generacija za generacijom mnoge njihove pesme prihvata kao himne za sva vremena", rekao je Bruce Gillmer, izvršni podpredsednik odeljenja Talent and Music Programming / Events kompanije Viacom International Media Networks. "Srećni smo što će nam se grupa Queen pridružiti na dodeli u Belfastu i počastiti nas svojom prisutstvom i nezaboravnim nastupom."

Tako će se ovi rokeri pridružiti podužem spisku izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjoj dodeli nagarada. "Čast nam je što ćemo dobiti Global Icon nagradu. Daćemo sve od sebe da je opravdamo!" rekao je gitarista benda Brian May.

Ove godine slavi se četrdeset godina od okupljanja grupe Queen. Od 1971. godine ovi muzičari prodali su više od trista miliona kopija albuma, šesnaest puta bili su na prvom mestu liste albuma, a dva puta više na vrhu liste najprodavanijih singlova. Njihova "Greatest Hits" kompilacija je najprodavaniji album svih vremena u Velikoj Britaniji sa prodatih 5,7 miliona primeraka.



Epski singl "Bohemian Rhapsody" sa albuma "A Night at the Opera" objavljen je 1975. godine.Smatralo se da je pesma od skoro šest minuta trajanja preduga da bi postigla uspeh na radiju, ali ipak se popela na vrh britanske liste singlova i ostala tamo neverovatnih devet nedelja za redom i samim tim postala jedan od najvećih singlova svih vremena.

Dodela MTV EMA, koju će voditi pevačica i glumica Selena Gomez, po prvi put će biti održana na nekoliko lokacija istovremeno. Lady Gaga vodi u grupi nominovanih sa šest nominacija, a Katy Perry i Bruno Mars je slede u stopu sa četiri nominacije. Adele, Justin Bieber i Thirty Seconds To Mars takmiče se za po tri nagrade.

Dobitnik nagrade za najboljeg izvođača iz našeg regiona (Best Adria Act) za ovu godinu je sastav Dubioza kolektiv.

Na dodeli će, osim sastava Queen, nastupiti i Red Hot Chili Peppers, Jessie J, Coldplay, LMFAO, Snow Patrol, Jason Derulo, Bruno Mars i Lady Gaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: