Dan klasike na "Dunavfestu"

U okviru festivala "Dunavfest", u utorak, 6. septembra u 19.30 časova u Kuli Nebojši na Donjem gradu Beogradske tvrđave, prvi put će zajedno nastupiti čuveni svetski lautista Edin Karamazov i operska pevačica Katarina Jovanović.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2011.

13:34

Default images

"U okviru programa, nazvanog "Ostrvo“, Karamazov i Jovanovićeva će izvesti dela Georga Fridriha Hendla, Johana Sebastijana Baha, Manuela de Falje... muziku koja se slušala na evropskom tlu krajem XVIII i početkom XIX veka, u vreme kada je Kula Nebojša prolazila kroz najmračniji period svoje istorije, kada je bila tamnica, u kojoj je, između ostalih, život izgubio i grčki revolucionar Riga od Fere, piše u najavi JP "Beogradske tvrđava".

Karte za premijeru, kao i za drugo izvođenje "Ostrva“ (sreda, 7. septembar) mogu se kupiti u Kuli Nebojši, Galeriji Beogradske tvrđave (Unutrašnja Stambol kapija) i Spoljašnjoj Stambol kapiji po ceni od 300 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: