Dva beogradska koncerta Galije

Niška grupa Galija, jedan od najstrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, proslaviće 35 godina postojanja koncertima 22. i 23. oktobra u velikoj dvorani Sava centra

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2011.

12:50

Default images

Povodom jubileja, frontmen Nenad Milosavljević, tekstopisac i pevač Predrag Milosavljević i ostali članovi grupe pripremili su za koncerte poseban repertoar, sačinjen skoro isključivo od balada, za ovu priliku urađenih u novim aranžmanima.

"Koncerte smo zamislili kao proslavu 35. godišnjice benda, ali i priču o najlepšim Galijinim baladama. Na našim standardnim nastupima obično ima prostora za samo nekoliko balada, a ovo je poseban koncert i izuzetna prilika da celo veče posvetimo upravo baladama", izjavio je Neša Galija.

Uz posebnu scenografju i video segmente, beogradska publika imaće priliku da čuje u novom ruhu Galijine hitove kao što su "Još uvek sanjam", "Da li si spavala", "Skadarska", "Kad me pogledaš" i druge.

Nove aranžmane Milosavljević je objasnio činjenicom da su u određenom trenutku pesme radili "u fazonu koji je bio tada popularan, bez obzira da li je to pesmi prijalo ili ne".

"Mislim da je zanimljivo čuti neke pesme u potpuno novom aranžmanu, koji im sada više odgovara. Posle toliko godina možemo sebi priuštiti priliku da postavimo stvari na pravo mesto", dodao je Neša.

Galija će u Sava centru nastupiti u postavi: pevač i akustična gitara Nenad Milosavljević-Neša Galija, pevač Predrag Milosavljević-Peca, bubnjar Boban Pavlović-Čarlton, gitaristi Dragutin Jakovljević-Guta i Miloš Krstić-Krle, basista Siniša Pavlović-Stenli i klavijaturisti Ivan Ilić-Ilke i Goran Antović.

Ulaznice po cenama od 1.000, 1.200, 1.500 i 1.700 dinara uskoro će biti u prodaji na blagajnama Sava centra i Doma omladine Beograda, kao i preko mreže "Eventima".

Nenad Milosavljević je posle nekoliko godina kantautorskog staža, pevajući uz akustičnu gitaru i usnu harmoniku, okupio rok grupu za potrebe pozorišne predstave "Treća polovina" amaterske pozorišne družine iz Niša.

Dogovor o osnivanju grupe sklopljen je u kafani Galija, poznatom okupljalištu gradskih umetnika i boema, a prva proba je održana 4. januara 1976. godine u Domu kulture Niša.

Tako je počela uspešna karijera grupe Galija, a Milosavljević tim povodom kaže da imaju mnogo razloga da se osećaju zadovoljnim.

"Kad podvučeš crtu i kažeš da si bio veliki u nekoliko sistema i zemalja, shvatiš da si već nešto ozbiljno postigao, ako si preživeo sve to vreme. Sada imamo puno razloga da se osećamo zadovoljnima - koncerti su nam jako dobri, uživamo na bini, osećamo se kao klinci na sceni", istakao je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: