Fagotista Nenad Janković u Mariboru

Muzičari Beogradske filharmonije pripremaju se za novu sezonu gostujući na brojnim regionalnim festivalima, posle koncerta u Dubrovniku i večeras u Mostaru na otvaranju Šantićevih večeri poezije, solo fagotista Nenad Janković boravi u Sloveniji, gde učestvuje na Mariborskom festivalu

Kultura

Izvor: B92

Petak, 02.09.2011.

14:42

Default images

Prema rečima Jankovića, Mariborski festival sa tradicijom dugom pola veka, od 1. do 17. septembra, predstaviće 17 glavnih i više sporednih programa.

„Ovo je jedan od najznačajnijih festivala za muzički život ovog dela Evrope. Trenutno su u Mariboru, uz umetničkog direktora Ričarda Tonjetija, muzičari koji se mogu svrstati u samu elitu profesije", kazao je Janković.

On je istakao da su solisti iz najboljih orkestara pozvani da sviraju u festivalskom ansamblu, a među njima su i solo kontrabasista Frankfurtskog radio orkestra i solo oboista opere iz Valensije.

Za novu sezonu Beogradske filharmonije koja počinje naredne sedmice muzičari se "zagrevaju" na letnjim festivalima u regionu. Šest muzičara iz Filharmonije na festivalu Julijan Rahlin i prijatelji nastupilo je sa Kremeratom Baltikom a gudački kvartet večeras će otvoriti Šantićeve večeri u Mostaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: