Elvis: 55 godina od prve ploče

Hiljade obožavalaca Elvisa Prislija obeležiće 16. avgusta godišnjicu smrti popularnog pevača i 55 godina od objavljivanja njegova prva dva albuma.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.08.2011.

16:17

Default images

Svake godine, veliki broj obožavalaca Elvisa Prislija okupi se 16. avgusta u Memfisu kako bi odali poštu ovom pevaču, koji je preminuo 1977. godine.

''Ovo je neverovatna godina za rok muziku'', rekao je muzički producent Ernest Džodžensen.

Kako bi obeležili godišnjicu smrti Elvisa Prislija, Džodžensen i njegov tim napravili su set od pet diskova pod nazivom ''Young Man with the Big Beat''.

Set neće uključivati samo pet diskova, već i knjigu od 80 stranica koja nudi uvid u hronologiju života Elvisa Prislija.

U knjizi će se naći Prislijeve fotografije, razglednice, pisma obožavatelja, naslovne stranice časopisa i ostale stvari koje podsećaju na njega.
Foto: Beta
Na prva dva diska naći će se muzika sa debitantskog albuma Elvisa Prislija ''Elvis Prisli'' i narednog ''Elvis''. Na ova dva albuma koja su izašla 1956. godine nalaze se neke od njegovih najpoznatijih pesama, kao što su ''Heartbreak Hotel''', ''Blue Suede Shoes'', ''Don''t Be Cruel'', ''Hound Dog'', ''Love Me Tender'' i mnoge druge.

Ova dva albuma prodata su u 800.000 primeraka u godini kada su izašli.

Na trećem disku iz ovog seta biće stavljene retke pesme sa živih Prislijevih nastupa, dok će se na četvrtom disku naći pesme sa njegovih prvih snimanja u januaru i februaru 1956. godine, na kojima je Prisli uradio 12 pesama.

Peti i poslednji disk uključuje intervjue i dva segmenta Prislijevog retkog monologa "The Truth About Me''''.

Kolekcija od pet diskova pojaviće se u prodaji 27. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: