Porodica se oprostila od Ejmi

Komemoracija Ejmi Vajnhaus održana je u sinagogi na groblju Edžverberi u severnom Londonu danas (26.7) nešto iza 15 časova, nakon čega je izvršena kremacija njenih posmrtnih ostataka u Golders Grin krematorijumu.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2011.

16:01

Default images

Osim članova porodice među oko 150 prisutnih bili su i pevačica Keli Ozborn, Ejmin poslednji dečko Redž Travis, producent Mark Ronson, članovi benda i stilista Aleks Foden koji je bio zaslužan za čuvenu „košnica” frizuru. Bivši Ejmin suprug Blejk Filder-Sivil nije pušten iz zatvora da prisustvuje kremaciji.

Posmrtni govor održao je Ejmin otac Mič Vajnhaus. „Bio je duhovit, ispričao je neke divne priče iz detinjstva o tome koliko je bila tvrdoglava, tako da je mnogima izmamio osmehe”, kazao je predstavnik porodice. „Nekoliko puta je naglasio kako je ona u poslednje vreme bila srećnija no ikad i zahvalio se mnogim ljudima iz njenog života”.

Mič je završio svoj govor rečima „Laku noć, moj anđele, čvrsto spavaj. Mama i tata te puno vole”. A onda je otpevao ćerkinu omiljenu pesmu „So Far Away” Kerol King.

„Mič je održao topao govor i uspeo je da ostane jak, s obzirom na okolnosti”, kazao je Alfi Ezekiel, prijatelj Ejminog oca, dodavši da je služba bila „vesela” i da je „slavila život" tragično nastradale 27-godišnje pevačice.

Deo Ejminog pepela biće pomešan sa pepelom njene bake Sintije, preminule 2006, koju je pevačica obožavala (imala je njeno ime istetovirano na ruci), a deo će biti odnet na karipsko ostrvo Sv. Luciju , gde je pevačica provodila vreme nakon razvoda od Blejka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: