Monserat Kabalje 6.11. u Areni

„La Superba“ Monserat Kabalje, nastupiće na sceni Beogradske arene 6. novembra u okviru svoje oproštajne turneje koja će trajati dve godine. Kao dirigent na koncertu nastupiće slavni španski dirigent Hoze Kolado (Jose Collado) a publici će biti priređena i iznenađenja u vidu specijalnih muzičkih gostiju.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.07.2011.

03:50

Default images

Ulaznice za koncert čuvene operske dive, Monserat Kabalje u prodaji su od sutra, 20. jula, po cenama od 3500, 4500 i 5500 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.

Ovo je poslednja prilika da uživo čujete jednu od najvećih diva jer je, na početku godine, Monserat izjavila da je vreme da se povuče u svojoj 80. godini nakon turneje na kojoj će posetiti sva mesta gde je ranije gostovala.

Nadimak „La Superba“ koji nosi, predstavlja status apsolutne dive. Repertoar Monserat Kabalje je ogroman – izvođenje blizu 90 različitih uloga niko do sada nije dostigao. Takođe, snimila je preko 80 albuma od čega su polovine kompletna operska dela.

Njene interpretacije Rosinijevih, Belinijevih i Donicetijevih opera pokazuju njen superiorni talenat, neprevaziđenu kontrolu disanja, izražajni pijanisimo i sjajne glumačke sposobnosti. Iako joj je lično najdraže izvođenje Norme iz 1974. godine, najpoznatija je njena arija „Vissi d’Arte“ iz Pučinijeve opere „Toska“.

Širokoj masi poznata je i po saradnji sa pop pevačem Fredijem Merkjurijem iz grupe Queen sa kojim je 1988. godine snimila pesmu „Barselona“ koja je kasnije postala himna letnjih olimpijskih igara u ovom gradu održanih 1992. godine. Koncert organizuju Arena Beograd i Music Star.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: